Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

SWO- Spelregelcompetitie: September

Vanaf september zullen wij iedere maand weer een serie spelregelvragen op onze website publiceren. Voor iedereen is er dus de mogelijkheid om op deze manier de spelregelkennis up to date te houden. Dit doen wij in een kleine competitie, want er zal een tussenstand worden bij gehouden. In juli, wanneer de laatste editie van juni gemaakt is, maken wij de balans op. Met deze online spelregelcompetitie zijn geen prijzen te winnen, je doet alleen mee voor de eer. De tussenstand vind je op deze pagina.

Kent u alle spelregels uit het hoofd?

1. Voordat op het middenveld een vrije schop wordt genomen ziet de assistent-scheidsrechter dat een verdediger in zijn eigen strafschopgebied een tegenstander een klap in het gezicht geeft en steekt de vlag in de lucht. Echter, de vrije schop wordt genomen en pas dán reageert de scheidsrechter omdat hij via de headset door de assistent-scheidsrechter wordt geïnformeerd en hij fluit af. Wat moet de scheidsrechter nu beslissen?

2. Terwijl de bal in het spel is, spuwt de doelverdediger, die zich binnen het eigen strafschopgebied bevindt, een tegenstander, die zich buiten het strafschopgebied, maar binnen het speelveld bevindt, in het gezicht. Welke maatregelen moet de scheidsrechter nemen?

3. De doelverdediger stopt al vallend een schot van een aanvaller. Het schot is echter zo hard, dat de bal van zijn borst stuit. Op ongeveer 1 meter afstand staat een verdediger. Deze stopt de bal met de voet, waarna de doelverdediger de bal weer snel oppakt. Wat beslist de scheidsrechter?
4. Uit een hoekschop wordt de bal tegen de paal geschoten. Voordat een andere speler de bal aanraakt, wordt de terugkomende bal door de nemer van de hoekschop, via de doelverdediger, in het doel geschoten. Wat beslist de scheidsrechter?

5. Een aanvaller weet met de bal onder controle de laatste verdediger te passeren en gaat recht op het doel af. De doelverdediger rent nu zijn doel uit en brengt de aanvaller in het strafschopgebied met een duw op onreglementaire wijze ten val. Wat beslist de scheidsrechter?

6. Een strafschop kan worden toegekend:

7. Wie heeft de bevoegdheid om, staande binnen de instructiezone, aanwijzingen te geven?
8. Een doelverdediger schiet de bal met kracht tegen een aanvaller aan. De aanvaller bevindt zich geheel achter de doellijn in de netruimte; de bal heeft hierbij de doellijn niet geheel gepasseerd. Wat beslist de scheidsrechter?

9. Een speler wordt buiten het speelveld aan de zijlijn verzorgd. Zonder toestemming van de scheidsrechter betreedt hij het veld. De scheidsrechter ziet dit. Wat beslist de scheidsrechter als deze speler het spel verder niet beïnvloedt?

10. Bij welke van de onderstaande overtredingen moet het spel hervat worden met een indirecte vrije schop?
Naam*
Vereniging*
Emailadres*

Inzendingen

  1. Colin Prooi - 100%
  2. Nico Opstraat - 100%
  3. Wim - 90%
  4. Ewoud van de Putte - 90%
  5. Willie Dorsthorst - 90%
  6. Marco Frank - 80%
  7. Bart Lucassen - 40%
  8. Ruben Hilhorst - 20%
Deel dit bericht