Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

SWO- Spelregelcompetitie: September

Vanaf september zullen wij iedere maand weer een serie spelregelvragen op onze website publiceren. Voor iedereen is er dus de mogelijkheid om op deze manier de spelregelkennis up to date te houden. Dit doen wij in een kleine competitie, want er zal een tussenstand worden bij gehouden. In juli, wanneer de laatste editie van juni gemaakt is, maken wij de balans op. Met deze online spelregelcompetitie zijn geen prijzen te winnen, je doet alleen mee voor de eer. De tussenstand vind je op deze pagina.

Kent u alle spelregels uit het hoofd?

1. In welke van de volgende situaties dient het spel te worden hervat met een directe vrije schop (of strafschop) als de overtreding wordt begaan door een veldspeler?

2. Kort voor de aftrap merkt de 4e official dat er een op het wedstrijdformulier vermelde wisselspeler op het speelveld staat in plaats van een op het wedstrijdformulier vermelde speler, zonder dat dit aan de arbitrage is gemeld. De 4e official informeert de scheidsrechter via de headset. Wat moet de scheidsrechter nu doen?

3. Op het moment dat een speler binnen het speelveld voorbij komt lopen, gooit een gewisselde speler van de tegenpartij vanaf de bank een bidon naar deze speler. Hoe hervat de scheidsrechter het spel nadat hij dit heeft onderbroken en de gewisselde speler een rode kaart heeft getoond?
4. Bij een inworp blijft de inwerper zodanig lang met de bal in zijn handen staan, dat de scheidsrechter besluit om te fluiten en hem een gele kaart te tonen wegens tijdrekken. Hoe moet het spel hierna worden hervat?
5. In een wedstrijd in het betaald voetbal lopen drie wisselspelers warm langs de zijlijn achter de assistent-scheidsrechter. In het voorbijgaan ziet de assistent-scheidsrechter dat één van die wisselspelers van buiten het speelveld naar een tegenstander spuwt die binnen het speelveld loopt. De assistent-scheidsrechter steekt de vlag in de lucht en via de headset vertelt de assistent-scheidsrechter aan de scheidsrechter wat er is gebeurd. De bal is in de middencirkel en de scheidsrechter fluit af. Wat moet hij nu beslissen?
6. Tijdens een wedstrijd onderbreekt de scheidsrechter het spel omdat een speler te hoog trapt op het moment dat een tegenstander de bal wil koppen. Hoe moet het spel worden hervat als bij het trappen ook de tegenstander wordt geraakt?
7. Uit een doelschop speelt de doelverdediger de bal rechtstreeks naar een medespeler, die zich buiten het strafschopgebied bevindt. Deze laatste wipt de bal met de voet omhoog en kopt vervolgens de bal naar zijn eigen doelverdediger, die de bal daarna met de hand(en) aanraakt. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
8. Als partij A in balbezit is onderbreekt de scheidsrechter het spel omdat er een toeschouwer op het speelveld is. Hoe en waar moet het spel dan worden hervat?
9. Vlak voordat het eindsignaal klinkt, scoort Team A een doelpunt. De assistent-scheidsrechter heeft echter gevlagd, maar de scheidsrechter heeft dat niet gezien en loopt gezamenlijk met de spelers richting kleedkamer. De assistent-scheidsrechter loopt snel naar de leidsman en vertelt hem dat het doelpunt gescoord werd door een speler die strafbaar buitenspel stonD. De spelers van beide ploegen en het arbitrale kwartet waren nog op het speelvelD. Wat zal de scheidsrechter nu moeten doen?
10. Een verdediger staande in zijn eigen strafschopgebied is het niet eens met de assistent-scheidsrechter die niet vlagt voor buitenspel. Terwijl het spel doorgaat, laat hij dit duidelijk blijken door de assistent-scheidsrechter op grove wijze te beledigen. Welke acties zal de scheidsrechter moeten ondernemen?
Naam*
Vereniging*
Emailadres*

Inzendingen

 1. Colin Prooi - 100%
 2. Ewoud - 100%
 3. Auke Sikke Broersma - 100%
 4. Th. van Trier - 90%
 5. Willie Dorsthorst - 90%
 6. Nico Opstraat - 90%
 7. Willie Timmers - 90%
 8. Jan Willems - 90%
 9. Rob van der Steen - 80%
 10. Sven - 80%
 11. Marco Frank - 80%
 12. Ruben Hilhorst - 80%
 13. Richard siebenheller - 70%
 14. Wim kleinjan - 60%
 15. Michiel Koopman - 60%
 16. joop spexgoor - 60%
 17. David - 50%
 18. Vincent Beunk - 50%
 19. Huurneman - 20%
Deel dit bericht