Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

SWO- Spelregelcompetitie: april:

Iedere maand publiceren wij 10 spelregelvragen op onze website. Deze vragen zijn maandelijks onderdeel van de SWO-spelregelcompetitie. Iedere maand (van september t/m juni) zijn er per vraag 10 punten te verdienen. In juli maken we de eindstand op en zal er blijken wie er het hoogste is geëindigd. Met deze competitie/vragen zijn er geen prijzen te verdienen, het is enkel voor de eer. De huidige tussenstand vind je op de pagina met de stand: klik hier.

Kent u alle spelregels uit het hoofd?

1. Als de bal over de doellijn dreigt te gaan, komt een ballenjongen het veld inlopen en schopt de bal naar de doelverdediger, omdat hij dacht dat de bal al over de doellijn zou gaan. De scheidsrechter onderbreekt het spel, hoe dient hij het spel te hervatten?
2. Een speler die het speelveld verlaat om zijn uitrusting in orde te brengen of te verwisselen, moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Aan welke van de 4 voorwaarden behoeft de speler niet te voldoen?
3. In elke helft wordt tijd bijgeteld die verloren is gegaan. Welke hoort hier niet bij?
4. Nadat de scheidsrechter het teken voor het nemen van een strafschop heeft gegeven maakt de nemer bij de afronding van zijn aanloop een schijnbeweging en hij trapt de bal vervolgens in het doel. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
5. Een verdediger speelt de bal bewust met zijn voet terug naar de doelverdediger. De doelverdediger wil onder druk van een aanvaller de bal wegschieten maar dit mislukt volledig waardoor de bal richting het lege doel rolt. De aanvaller wil de bal binnenschieten maar de doelverdediger is net op tijd bij de bal om deze met zijn hand weg te tikken. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
6. Een aanvaller passeert twee verdedigers en schiet hard op het doel. De bal komt op de paal en gaat vervolgens via de scheidsrechter – die in het strafschopgebied staat – het doel in. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

7. Er moet een spelerswissel plaatsvinden. Op het moment dat de te wisselen speler het speelveld heeft verlaten en op de bank wil gaan zitten, beledigt hij de assistent-scheidsrechter, die klaar staat met de wisselspeler en diens uitrusting aan het controleren is. De assistent-scheidsrechter laat dit via de headset aan de scheidsrechter weten. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

8. De bal is in de middencirkel. De scheidsrechter ziet dat een speler zonder toestemming het speelveld verlaat en daar een wisselspeler van de tegenpartij, die zich aan het warmlopen is, een klap geeft. De scheidsrechter onderbreekt het spel. Hoe zal de scheidsrechter nu verder moeten handelen?
9. Op het moment dat aanvaller A op het doel schiet, staat een medespeler van A aan de rechterkant van het doel en binnen het speelveld buitenspel. De scheidsrechter is van oordeel dat de medespeler op dat moment niet actief bij het spel betrokken is. Het schot wordt door de doelverdediger gekeerd maar komt bij genoemde medespeler terecht en die trapt de bal vervolgens in het doel. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
10. Mag de scheidsrechter een door hem gegeven waarschuwing, na afloop van de wedstrijd ongedaan maken?
Naam*
Vereniging*
Emailadres*

Inzendingen

 1. Colin Prooi - 100%
 2. Auke Sikke Broersma - 100%
 3. Jan Willems - 100%
 4. Nico Opstraat - 100%
 5. Rob van der Steen - 90%
 6. Willie Dorsthorst - 90%
 7. Ewoud van de Putte - 80%
 8. Th. van Trier - 80%
 9. Marco Frank - 80%
 10. Willie Timmers - 80%
 11. Wim kleinjan - 80%
 12. hans van horssen - 10%
Deel dit bericht