Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

Goede paasbingo voorafgaand het paasweekend!

Op donderdagavond 28 maart 2024 was een weer onze jaarlijks terugkerende paasbingo. Tegen zeven uur kwam onze vaste chauffeur Aldert Ottens ons ophalen en vertrokken wij richting Eibergen. Eerst hebben wij Hans Jager opgepikt bij voormalig zalencentrum “De Harmonie”. In de kantine van de atletiekvereniging A.S.V. werd deze bingoavond georganiseerd. De evenementencommissie, met enkele bestuursleden waren al aanwezig. Wij begonnen met koffie of thee met daarbij paasbrood. De tafels waren mooi aangekleed door Aly en Dick, nogmaals dank hier voor. Intussen kwamen Annie en Gerard Schurink binnen met de paaseieren, die door Annie waren gekookt. Ook die werden op schalen op de tafel gelegd. Deze lieten zich, door de aanwezigen goed smaken. Ook jullie bedankt hiervoor.

Intussen begonnen de deelnemers aan de bingo binnen te druppelen en was tegen achten de kantine mooi gevuld. Wij werden welkom geheten door onze voorzitter Nando Smid. Hij was blij dat zo veel mensen aanwezig waren op deze avond. Wenste de evenementencommissie, heel veel succes toe. Hierna nam Joop Spexgoor het over. Ook hij heette iedereen welkom en vertelde hoe de avond was gepland. Wij beginnen aldus Joop met een ”staande bingo’. Kreeg toen bijna het gevoel dat ik op de gym was, die speciaal is bedoeld voor ouderen. Ik zat helaas meer, dan ik stond. Voor mijn spieren was het een goede training; dat staan, zitten, staan. Voor mijn gevoel helaas niet.

Daarna was er een lijn-ronde, daarna een letterronde en tot slot ging het om de volle kaart. Hij wenste iedere deelnemer heel veel succes toe, deze avond. Ook hoopte hij dat iedereen wat zou winnen. Maar zei Joop, daar heb ik verder geen invloed op. Zijn er meer winnaars in een ronde, dan wordt het speelkaartje trekken. Hierop staat een cijfer. Na de uitleg van Joop nam de belangrijkste man op zo’n avond plaats, voor de bingo balletjes draaien. Meestal doet dat Wilfried Hoitink, maar aangezien die druk was met kaarten in het Beltrumse, nam Gerard Schurink op zijn manier zijn taak waar. Het tempo lag bij hem voor sommigen van misschien wel wat hoog, maar ja opletten is iets, wat je ook moet kunnen beheersen.

Sommigen namen in de pauzes een drankje bij Aly & Dick aan de bar. Nando bedankt voor het bakken van het vele lekkers. Ook anderen waren deze avond succesvol met de bingo. Ik zag tenminste vele blije gezichten. Ook Joop moest nog wel eens met de speelkaarten rond, om zodoende een winnaar aan te wijzen. Tussentijds werd er natuurlijk ook gezellig onderling met elkaar gepraat. Persoonlijk contact mensen is in deze soms roerige tijd belangrijk. Spannend vindt ik het altijd, wanneer je zelf of mensen in de omgeving zitten, die nog een nummer moeten hebben om een prijs te winnen. Met argusogen kijkt men dan rond naar de tegenstanders. En als die dan winnen, dan gunnen wij het diegene natuurlijk wel. Maar in hun hart hadden ze natuurlijk het liefst zelf gewonnen. Het was zo rond half elf toen men begon met de vleesronde.

Ik ging er eens goed voor zitten en met mij iedereen denk ik. Want je wilt natuurlijk niet met lege handen naar huis gaan. Dat is je eer te na. Bij de eerste rondes kreeg ik het gevoel dat er alleen maar deelnemers uit Gelselaar aanwezig waren. Zij wonnen heel wat prijzen. Ook zag ik Jos Helmink zich in de drankronde goed weerde. Zo heb ik gezien dat hij onder andere een fles wijn én een fles Jägermeister. Gelukkig dat onze voorzitter Nando Smid ons op tijd van een lekker hapje voorzag, dat ging er bij de deelnemers grif in.

Die bestond uit vleesprijzen van de slagerij van Groenlo, ‘Slagerij van Geemen’. Sinie en Hans Veneberg uit Aalten sloegen toen hun grote slag. Een karbonade en een grote vleesschotel was hun prijs. Hoeven voorlopig niet meer naar de slager. En de schrijver van dit artikel won helemaal niets. Er is zo weet ik een spreekwoord dat luidt, “deelnemen is eenmaal belangrijker dan winnen”. Meestal ben ik het daar mee eens. Alleen vanavond kon ik mij daar niet in vinden.

Aan het einde van deze gezellige avond vroeg Bryan van Leeuwen het woord. Hij vroeg Aly en Dick Wagendorp naar voren te komen. Hij dankte hun voor de altijd prettige ontvangst bij A.S.V. als er een activiteit plaats vindt. Ook bood hij hun een vleesschotel aan, als dank daar voor. Ook voor trainer Harm “die niet aanwezig was”, was er een vleesschotel, hetgeen hem thuis zal worden overhandigd. Aan het einde van de avond wenste Joop iedereen prettige paasdagen en dankte hen voor hun komst. Wij gingen met toch wel met een tevreden gevoel naar het Winterswijkse. Wij hadden een leuke avond gehad met zijn allen en dat is heel belangrijk. Alleen was de kofferruimte van Alderts auto niet te vol gevuld, met gewonnen prijzen.

Willie Dorsthorst, erevoorzitter.

Deel dit bericht