Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

SWO- Spelregelcompetitie: mei:

Iedere maand publiceren wij 10 spelregelvragen op onze website. Deze vragen zijn maandelijks onderdeel van de SWO-spelregelcompetitie. Iedere maand (van september t/m juni) zijn er per vraag 10 punten te verdienen. In juli maken we de eindstand op en zal er blijken wie er het hoogste is geëindigd. Met deze competitie/vragen zijn er geen prijzen te verdienen, het is enkel voor de eer. De huidige tussenstand vind je op de pagina met de stand: klik hier.

Kent u alle spelregels uit het hoofd?

1. Een speler van de verdedigende partij, die zich buiten zijn eigen strafschopgebied bevindt, slaat een tegenstander, die zich binnen het strafschopgebied bevindt. Hoe handelt de scheidsrechter?

2. Welke van de volgende overtredingen door een speler moet bestraft worden met een indirecte vrije schop?

3. Tijdens een wedstrijd ziet een verdediger die de bal wil koppen dat hij er waarschijnlijk niet bij kan en steunt dan vervolgens op een teamgenoot en kopt vervolgens de bal. Hij doet dat in zijn strafschopgebied en onderbreekt daardoor een veelbelovende aanval van de tegenpartij. Wat zal de scheidsrechter volgens de regels moeten doen?

4. Op het moment dat de bal in het spel is, oefent een verdediger zware kritiek uit (niet beledigend) op een assistent-scheidsrechter. De verdediger staat in zijn strafschopgebied. Wat moet de scheidsrechter beslissen als hij hiervoor het spel heeft onderbroken?

5. Een speler van Team A mag inwerpen en doet dat heel erg snel. Een speler van Team B die met een andere bal in de handen binnen het speelveld staat gooit deze bal richting de wedstrijdbal die hij op een haar na mist. Dit heeft duidelijk invloed op het spel en de scheidsrechter fluit af. Hoe dient de scheidsrechter hierna te handelen?

6. Bij een 0-0 stand brengt de thuisclub 20 minuten voor tijd een wisselspeler in die bekend staat als een “vrijetrappen-specialist”. Tijdens de wissel zegt de aanvoerder tegen de scheidsrechter dat zij vanaf nu graag bij elke overtreding een vrije schop willen hebben en dat er dus voor zijn team geen voordeel meer toegepast hoeft te worden. Wat beslist de scheidsrechter?

7. Een wisselspeler komt zonder toestemming van de scheidsrechter vanaf de bank het speelveld inlopen en begaat onmiddellijk een onbesuisde overtreding op een tegenstander waarop als spelstraf een directe vrije schop staat. Hoe moet een scheidsrechter hier volgens de regels handelen?

8. Het spel is onderbroken voor het nemen van een hoekschop. Een wisselspeler, die in de rust zonder toestemming van de scheidsrechter zijn team heeft gecompleteerd, voert de spelhervatting uit. De bal komt bij een medespeler, die de bal in het doel kopt. Op dat moment constateert de scheidsrechter dat de wisselspeler zich zonder toestemming van hem op het speelveld bevindt. Hoe reageert de scheidsrechter?

9. Een aanvaller komt in balbezit nadat hij de bal onopzettelijk met de hand speelt en creëert daarmee een scoringskans.. Hij dribbelt met de bal het strafschopgebied in, speelt de bal naar een medespeler die vervolgens scoort. Wat beslist de scheidsrechter?

10. Bij welke van de onderstaande overtredingen moet het spel hervat worden met een directe vrije schop of strafschop?

Vul hier bovenstaande code in. Dit is nodig om spam via de spelvragen quiz te voorkomen

Deel dit bericht