Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

SWO- Spelregelcompetitie: mei:

Iedere maand publiceren wij 10 spelregelvragen op onze website. Deze vragen zijn maandelijks onderdeel van de SWO-spelregelcompetitie. Iedere maand (van september t/m juni) zijn er per vraag 10 punten te verdienen. In juli maken we de eindstand op en zal er blijken wie er het hoogste is geëindigd. Met deze competitie/vragen zijn er geen prijzen te verdienen, het is enkel voor de eer. De huidige tussenstand vind je op de pagina met de stand: klik hier.

Kent u alle spelregels uit het hoofd?

1. Een aanvaller is na een duel achter de doellijn naast het doel van de tegenpartij terechtgekomen. De bal is in de handen van de doelverdediger. Plotseling ziet de scheidsrechter dat de doelverdediger zich, staande in zijn doelgebied, omdraait en de bal naar de aanvaller (tegenstander) gooit die ongeveer drie meter achter de doellijn staat. De aanvaller wordt daarbij geraakt. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

2. Tijdens de rust is een speler vanwege toiletbezoek te lang in de kleedkamer achtergebleven en de wedstrijd is zonder hem hervat. Deze speler betreedt vervolgens zonder toestemming van de scheidsrechter het speelveld en wordt in het strafschopgebied van de tegenpartij door een tegenstander tegen de benen geschopt. Op dat moment constateert de scheidsrechter, dat deze speler zich tegen de regels op het speelveld bevindt. Wat moet de scheidsrechter beslissen als hij hiervoor het spel heeft onderbroken?
3. Bij een strafschoppenserie wordt het aantal spelers van beide teams teruggebracht tot een gelijk aantal, omdat één team de wedstrijd met 10 man beëindigde. Tijdens de serie krijgt de doelverdediger van één van de teams een 2e gele kaart voor het herhaaldelijk te vroeg van zijn doellijn komen. De 1e gele kaart had hij tijdens de wedstrijd ontvangen. Wat moet er nu gebeuren?
4. Een aanvaller komt bij een actie achter de doellijn terecht. Als hij weer direct in het veld terug wil keren, wordt de bal door een medespeler naar hem toegespeeld. Op het moment van spelen bevindt hij zich echter nog steeds achter de doellijn en is dus niet in het speelveld. De doelverdediger staat als laatste tegenstander 1m voor zijn doellijn De scheidsrechter fluit en kent een indirecte vrije schop toe. Is dit een correcte beslissing?
5. Bij een bekerwedstrijd moet de beslissing vallen door het nemen van strafschoppen.  Uit de derde strafschop wordt gescoord en de scheidsrechter kent het doelpunt toe. De doelverdediger is het niet eens met deze beslissing omdat hij van mening is dat de bal de doellijn niet volledig heeft gepasseerd en hij beledigt op grove wijze de scheidsrechter.
De scheidsrechter toont hem de rode kaart.
Mag de doelverdediger nu worden vervangen door de reservedoelman die nog op de bank zit?
6. Bij een stevig duel aan de rand van het strafschopgebied komen een verdediger en een aanvaller ten val. Omdat de verdediger vindt dat er een overtreding is gemaakt en omdat de scheidsrechter niet fluit, pakt de verdediger de bal binnen zijn strafschopgebied in zijn handen en hij werpt de bal met kracht in het gezicht van de aanvaller die een meter buiten het strafschopgebied staat. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
7. Bij een duel in het strafschopgebied verliest een aanvaller een schoen, maar hij ziet kans om met die voet toch nog de bal in het doel te trappen. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

8. Bij een 0-0 stand brengt de thuisclub 20 minuten voor tijd een wisselspeler in die bekend staat als een “vrijetrappen-specialist”. Tijdens de wissel zegt de aanvoerder tegen de scheidsrechter dat zij vanaf nu graag bij elke overtreding een vrije schop willen hebben en dat er dus voor zijn team geen voordeel meer toegepast hoeft te worden. Wat beslist de scheidsrechter?

9. De doelnetten moeten niet te strakgespannen zijn. Zijn er nog meer voorschriften ten aanzien van de doelnetten?

10. De scheidsrechter heeft het spel onderbroken, omdat een speler geblesseerd in het speelveld ligt en direct verzorging nodig heeft. Hij hervat na de verzorging het spel met een scheidsrechtersbal. Van partij A, die recht had op de scheidsrechtersbal, weigeren de spelers daarbij aanwezig te zijn. Wat moet de scheidsrechter nu doen?
Naam*
Vereniging*
Emailadres*

Inzendingen

 1. Auke Sikke Broersma - 100%
 2. Colin Prooi - 100%
 3. Nico Opstraat - 100%
 4. Ewoud van de Putte - 100%
 5. Jan Willems - 100%
 6. Th. van Trier - 100%
 7. Willie Timmers - 100%
 8. Pepijn van der Hulst - 100%
 9. Marco Frank - 90%
 10. R.siebenheller - 70%
 11. Geralt - 70%
 12. chris - 70%
 13. Wim kleinjan - 60%
Deel dit bericht