Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

SWO- Spelregelcompetitie: mei:

Iedere maand publiceren wij 10 spelregelvragen op onze website. Deze vragen zijn maandelijks onderdeel van de SWO-spelregelcompetitie. Iedere maand (van september t/m juni) zijn er per vraag 10 punten te verdienen. In juli maken we de eindstand op en zal er blijken wie er het hoogste is geëindigd. Met deze competitie/vragen zijn er geen prijzen te verdienen, het is enkel voor de eer. De huidige tussenstand vind je op de pagina met de stand: klik hier.

Kent u alle spelregels uit het hoofd?

1. Een speler die in de eerste helft is bestraft met een gele kaart wordt in de rust gewisseld. Deze gewisselde speler zit tijdens de tweede helft op de reservebank en levert vanaf daar luidkeels commentaar op de leiding zonder daarbij beledigend te zijn.  De scheidsrechter onderbreekt hiervoor het spel. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

2. Als een speler op het doel schiet van de tegenstander raakt de bal de hand van een medespeler die in de baan van het schot stond. Deze speler heeft zijn handen in een natuurlijke houding naast zijn lichaam en maakt geen bewuste actie naar de bal. Wat moet de scheidsrechter beslissen als de bal vervolgens in het doel gaat?

3. Tijdens de strafschoppenserie raakt een speler die niet de doelverdediger is geblesseerd en kan niet verder deelnemen. Wat is de juiste procedure?

4. Scheidsrechter kent een indirecte vrije schop toe. Een speler van het team dat de vrije schop mag nemen doet dit heel snel. Een tegenstander die niet op de vereiste afstand liep krijgt de bal tegen zich aan. Hoe dient de scheidsrechter te handelen?
5. Een aanvaller staat in buitenspelpositie op het moment van spelen. Hij beweegt zich echter richting eigen speelhelft en ontvangt de bal als hij zich bevindt op ± 5m van de middenlijn en op zijn eigen speelhelft. Op welke positie zal het spel met een indirecte vrije schop hervat moeten worden?

6. Nog net op de eigen speelhelft maakt een speler opzettelijk hands. Er is geen sprake van een onsportieve actie of het stoppen van een veelbelovende aanval. Scheidsrechter kent alleen een directe vrije schop toe. Wanneer zal de scheidsrechter een gele kaart geven als een speler opzettelijk de bal met de handen speelt?

7. Een verdediger staande in zijn eigen strafschopgebied is het niet eens met de assistent-scheidsrechter die niet vlagt voor buitenspel. Terwijl het spel doorgaat, laat hij dit duidelijk blijken door de assistent-scheidsrechter op grove wijze te beledigen. Welke acties zal de scheidsrechter moeten ondernemen?
8. Een verdediger trapt in een duel op de rand van het doelgebied veel te hoog de bal voor het gezicht van een aanvaller weg op het moment dat die aanvaller de bal in het verlaten doel wil koppen. De aanvaller wordt hierbij niet geraakt, omdat de aanvaller de verdediger op datzelfde moment met beide handen wegduwde. De bal wordt echter door de verdediger over het eigen doel getrapt. Wat zal de beslissing van de scheidsrechter moeten zijn?

9. Als de aftrap van de tweede speelhelft is genomen, blijkt dat team A met tien spelers is begonnen omdat de elfde speler te laat uit de kleedkamer is gekomen. Waar en wanneer mag hij het speelveld in?

10. Tijdens het spel, in de buurt van de middenlijn en ongeveer een meter binnen het speelveld, krijgt een speler een paar andere voetbalschoenen toegeworpen van de materiaalman van zijn team.  De speler wisselt op die plaats van schoenen, zet de gewisselde schoenen over de zijlijn en speelt weer verder. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
Vul hier bovenstaande code in. Dit is nodig om spam via de spelvragen quiz te voorkomen
Naam*
Vereniging*
Emailadres*

Inzendingen

  1. Nico Opstraat - 100%
  2. Colin Prooi - 100%
  3. Ewoud van de Putte - 100%
  4. Willie Timmers - 80%
  5. Marco Frank - 70%
  6. Theo van Trier - 70%
Deel dit bericht