Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

SWO- Spelregelcompetitie: oktober

Iedere maand publiceren wij 10 spelregelvragen op onze website. Deze vragen zijn maandelijks onderdeel van de SWO-spelregelcompetitie. Iedere maand (van september t/m juni) zijn er per vraag 10 punten te verdienen. In juli maken we de eindstand op en zal er blijken wie er het hoogste is geƫindigd. Met deze competitie/vragen zijn er geen prijzen te verdienen, het is enkel voor de eer. De huidige tussenstand vind je op de op de pagina met de stand: klik hier.

Kent u alle spelregels uit het hoofd?

1. Op het moment dat de bal in het doelgebied is, raken twee spelers van verschillende teams met elkaar in gevecht op de rand van het doelgebied. De scheidsrechter onderbreekt het spel en toont beide spelers de rode kaart. Hoe en waar moet hij nu het spel hervatten?
2. Tijdens het spel slaat een speler vanuit het speelveld een assistent-scheidsrechter die op de zijlijn loopt.
Hoe zal het spel hervat moeten worden nadat de scheidsrechter het spel heeft onderbroken en de aanvaller een rode kaart heeft getoond?

3. Een inwerpende speler laat de bal per ongeluk vallen. De scheidsrechter ziet dit. De bal komt bij een tegenstander terecht. Hoe reageert de scheidsrechter?

4. De scheidsrechter moet een wedstrijd tijdelijk onderbreken, als de tijd die verloopt tussen het zien van een bliksemflits en de daaropvolgende donderslag minder is dan:

5. Een veldspeler neemt een doelschop, struikelt en speelt de bal, voordat deze buiten het strafschopgebied is, opzettelijk met de hand. Wat beslist de scheidsrechter?

6. Als bij een doelschop de bal nog niet buiten het strafschopgebied is, loopt een aanvaller, die op het moment van nemen buiten het strafschopgebied stond, de bal (binnen dit gebied) tegemoet. Een verdediger loopt met hem mee en geeft hem een schouderduw, terwijl de bal nog niet binnen speelbereik is. De scheidsrechter fluit af. Hoe hervat hij het spel?

7. Als een toeschouwer het veld oploopt, wordt hij door een speler hard in het gezicht geslagen. Het spel is gaande. Wat beslist de scheidsrechter als hij hiervoor het spel onderbreekt en de toeschouwer van het veld heeft laten verwijderen?

8. De spits van partij A ontvangt de bal rechtstreeks uit een doelschop van zijn partij. Hij heeft alleen nog de doelverdediger van partij B voor zich. Als hij op het doel schiet, laat deze doelverdediger de bal zonder meer lopen. Welke beslissing neemt de scheidsrechter?

9. Terwijl de bal in het spel is, blijft een speler kermend van de pijn op de grond liggen. Omdat hij denkt dat de blessure ernstig is, onderbreekt de scheidsrechter het spel om de speler te laten verzorgen. Deze springt echter op en loopt lachend weg. Wat zal de scheidsrechter moeten beslissen?

10. In de eerste helft toont de scheidsrechter een speler een gele kaart. De speler wordt tijdens de rust door de trainer gewisseld (met kennisgeving aan de scheidsrechter) en neemt na de pauze plaats in de dug-out. Tijdens de tweede helft loopt deze gewisselde speler vanaf de bank naar de zijlijn en maakt een zeer discriminerende opmerking in de richting van een tegenstander. De scheidsrechter fluit af, loopt naar de gewisselde speler toe en:
Naam*
Vereniging*
Emailadres*

Inzendingen

 1. Th. van Trier - 90%
 2. Auke Sikke Broersma - 90%
 3. Colin Prooi - 90%
 4. Willie Timmers - 90%
 5. Wim kleinjan - 90%
 6. pieter - 90%
 7. Jan Willems - 90%
 8. Nico Opstraat - 80%
 9. Willie Dorsthorst - 80%
 10. Tom Mulder - 70%
 11. Marco Frank - 70%
 12. Ewoud - 60%
 13. Ruben Hilhorst - 50%
 14. A.J Huurneman - 30%
 15. Henk - 30%

Opmerking redactie: Bij niet iedereen is vraag 8 meegerekend in de uitslag. Dit zal worden verrekend in de totaalstand. Het gaat om: Jan Willems, Marco, Pieter, Wim Kleinjan, Tom Mulder, Ewoud, Nico Opstraat, Willie Timmers, Colin Prooi, Auke Sikke Broersma en TH. van Trier.

Deel dit bericht