Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

SWO- Spelregelcompetitie: december

Iedere maand publiceren wij 10 spelregelvragen op onze website. Deze vragen zijn maandelijks onderdeel van de SWO-spelregelcompetitie. Iedere maand (van september t/m juni) zijn er per vraag 10 punten te verdienen. In juli maken we de eindstand op en zal er blijken wie er het hoogste is geëindigd. Met deze competitie/vragen zijn er geen prijzen te verdienen, het is enkel voor de eer. De huidige tussenstand vind je op de op de pagina met de stand: klik hier.

Kent u alle spelregels uit het hoofd?

1. Een veldspeler die een tegenstander vasthoudt, moet alleen worden bestraft met een directe vrije schop c.q. strafschop, indien dit:

2. De wedstrijd moet voor het nemen van een strafschop verlengd worden. De bal stuit vanaf de lat omlaag, raakt voor de doellijn de grond en verdwijnt vandaar door een oneffenheid in het doel. Wat beslist de scheidsrechter?

3. Een aanvaller geeft de doelverdediger een schouderduw op het moment dat deze één voet van de grond heeft. De doelverdediger valt daardoor met bal en al in het doel. Wat beslist de scheidsrechter?

4. Een verdediger ontneemt een aanvaller een duidelijke scoringskans door op de schouder van een medespeler te steunen en op deze manier de bal weg te koppen voor de aanvaller, die op dat moment de bal in het verlaten doel wil koppen. Wat dient de scheidsrechter te doen?

5. De scheidsrechter constateert dat de speeltijd is verstreken. Voordat hij kans ziet om het eindsignaal te geven, ziet hij dat een verdediger binnen zijn eigen strafschopgebied een aanvaller slaat. Wat zal de scheidsrechter nu doen?

6. Als de doelverdediger de bal vanuit de hand wil uittrappen, wordt hij in zijn bewegingen gehinderd door een aanvaller die elke beweging volgt. Een verdediger wil zijn doelverdediger helpen en duwt de aanvaller met de borst opzij. De doelverdediger kan nu beter uittrappen. Hoe moet de scheidsrechter nu reageren?

7. Een speler neemt een vrije schop vanuit zijn eigen strafschopgebied. De bal is in het spel, nadat:

8. De aanvoerder van een van de teams kan de wedstrijd wegens een blessure niet voortzetten. Geen van zijn teamgenoten wil zijn functie overnemen. Wat beslist de scheidsrechter?

9. Een verdediger tracht met buitensporige inzet met zijn voet de bal bij een tegenstander voor de voeten weg te spelen. Dit lukt hem, doch door zijn actie komt de tegenstander ten val. Hoe dient de scheidsrechter hier te handelen?

10. De bal gaat niet ver van de middenlijn over de zijlijn. Voordat het team dat de inworp mag nemen, willen zij een wissel toepassen. De wissel gaat volgens de juiste procedure. De wisselspeler stapt 1 m het speelveld in en verlaat dat direct weer om de inworp te gaan nemen. Is dat toegestaan?

Vul hier bovenstaande code in. Dit is nodig om spam via de spelvragen quiz te voorkomen

[mlw_qmn_single_leaderboard mlw_quiz=70 ranks=30 name=’Inzendingen’ order=’score’]

Deel dit bericht