Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

Quarantaine tips voor scheidsrechters

1. Trainen!

Ondanks dat de trainingen bij de SWO niet doorgaan, is trainen een prettig tijdverdijf. Pak de hardloopschoenen of de Mountainbike erbij en maak een aantal kilometers. Zo sta je (hopelijk) volgend seizoen weer fit en afgetraind aan de start.

Mocht je niet goed weten hoe je kunt trainen dan kun je eventueel gebruik maken van de maandelijkse trainingsschema’s, welke door Hilco de Boer gemaakt worden. Hilco de Boer is de fysiek/herstel trainer van de scheidsrechters bij de KNVB.

De trainingsschema’s van april zijn ook bekend:

Tekst gaat verder onder de afbeelding

2. Maak onze maandelijkse quiz!

Niet alleen fit aan de start van volgend seizoen beginnen is belangrijk, ook spelregels moeten bijgespijkerd worden! Het komt goed uit dat er op onze website iedere maand minstens 10 nieuwe spelregelvragen te maken zijn.

(Ohja, er zijn ook spelregelvragen op de website van andere scheidsrechtersverenigingen)

3. FIFATV

FIFATV, waarschijnlijk niet bij iedereen bekend. FIFATV is het YouTube kanaal van de FIFA, en ik zie je denken; “Wat heb ik daar nou weer aan?”
Nou! Heel veel! de FIFA verveelt zich ook in dit corona tijdperk, en daarom gooien ze nu al een aantal #Worldcupathome video’s online. Volledige wedstrijden uit het archief van de FIFA. Denk aan de historische 5-1 zege van het Nederlands Elftal of een wedstrijd welke een aantal jaar ervoor werd gespeeld, ArgentiniĆ« – Frankrijk in Mexico (1986), waarin Maradonna zijn hand van god liet spreken.

Wat je hier aan hebt?
Je bent al snel 2 uur onder de pannen en je kunt leren van de dienstdoende scheidsrechter. Wat doet hij? Hoe handelt hij?

Tekst loopt door onder de foto

4. Socrative

De Centrale Organisatie Van Scheidsrechters (COVS) plaatsen iedere woensdag om 20.30 een nieuwe quiz. De quiz bevat o.a. beelden welke te bereiken zijn via covs.nl.
Iedere vereniging van de COVS heeft deze mail ontvangen en zou haar leden de instructie gemaild moeten hebben.
Ben jij nou lid van de SWO en heb je de betreffende informatie niet ontvangen? mail dan even naar secretaris@swowinterswijk.nl

5. Nieuwe spelregels

Om nog maar even door te gaan over de spelregels. De IFAB (spelregelcommissie van de FIFA) heeft voor komend seizoen de nieuwe spelregels aangekondigd. De nieuwe spelregels vind je hier.

Deel dit bericht