Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

SWO spelregelcompetitie- April

Iedere maand publiceren wij 10 spelregelvragen. Iedere vraag is 10 punten waard, per maand zijn er dus 100 punten te verdienen. Na de spelregelvragen van maart ziet de top tien er als volgt uit:
1Raymond Nienhuis560
2Marco Frank470
3Willie Dorsthorst 440
4Johan ten Pas380
5Vincent Beunk 360
6Ruben Hilhorst 300
7Ronald Hulzink250
8Robert Roemers240
9Joop Spexgoor200
10Jan Kremer190

Ken jij alle spelregels uit het hoofd?

1. Op slag van rust wordt een doelpunt gescoord. De scheidsrechter kent het doelpunt toe, maar in plaats van nog te laten aftrappen fluit hij onmiddellijk af voor de rust. Terwijl iedereen nog op het speelveld is, krijgt de scheidsrechter van zijn assistent via de headset te horen dat het doelpunt door de aanvaller met de hand is gescoord. Wat moet de scheidsrechter nu beslissen als hij het advies van zijn assistent-scheidsrechter overneemt?

2. Wanneer is een fluitsignaal nodig?

3. Op het moment dat de bal in het doelgebied is, raken twee spelers van verschillende teams met elkaar in gevecht op de rand van het doelgebied. De scheidsrechter onderbreekt het spel en toont beide spelers de rode kaart. Hoe en waar moet hij nu het spel hervatten?

4. Bij een inworp blijft de inwerper zodanig lang met de bal in zijn handen staan, dat de scheidsrechter besluit om te fluiten en hem een gele kaart te tonen wegens tijdrekken. Hoe moet het spel hierna worden hervat?

5. Er moet een strafschop worden genomen. De strafschopnemer neemt een lange aanloop, stopt halverwege heel even met zijn aanloop en loopt dan weer enkele meters door naar de bal en trapt deze in het doel. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

6. Als de bal uit een scheidsrechtersbal op de grond is gekomen, trapt een speler de bal rechtstreeks in het doel van de tegenpartij. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

7. Een assistent-scheidsrechter vlagt omdat er sprake is van strafbaar buitenspel. De scheidsrechter mist dit vlagsignaal maar hij fluit af omdat hij kort hierna een verdediger op de rand van zijn strafschopgebied een tegenstander zag slaan. Hij loopt in de richting van het strafschopgebied, toont de verdediger de rode kaart en hoort dan via de headset dat de assistent-scheidsrechter buitenspel heeft geconstateerd en met de vlag in de lucht staat. Hoe moet de scheidsrechter nu het spel hervatten als hij akkoord gaat met de uitleg van de assistent-scheidsrechter?

8. Op het moment dat aanvaller A op het doel schiet, staat een medespeler van A aan de rechterkant van het doel en binnen het speelveld buitenspel. De scheidsrechter is van oordeel dat de medespeler op dat moment niet actief bij het spel betrokken is. Het schot wordt door de doelverdediger gekeerd maar komt bij genoemde medespeler terecht en die trapt de bal vervolgens in het doel. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

9. Bij het wegkoppen van een hoge voorzet komen twee verdedigers van team A ter hoogte van de strafschopstip met de hoofden tegen elkaar en blijven op de grond liggen. De scheidsrechter fluit onmiddellijk af en staat verzorging toe in het speelveld. Hoe moet de scheidsrechter het spel voortzetten als de spelers na behandeling weer verder kunnen?

10. Na een snelle counter ziet de scheidsrechter vanaf een behoorlijke afstand een duel tussen een speler, die al een gele kaart heeft, en de doelverdediger en hij is van oordeel dat de doelverdediger de speler ten val brengt in het strafschopgebied. Hij fluit en wijst naar de stip. Op dat moment hoort hij in zijn headset echter van zijn assistent, die vanuit zijn positie het voorval veel beter heeft kunnen zien dan de scheidsrechter, dat de speler een “schwalbe” maakte. De assistent-scheidsrechter wapperde ook nadrukkelijk met de vlag. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

Naam*
Email*

Inzendingen

  1. Willie Dorsthorst - 100%
  2. Marco Frank - 80%
  3. Raymond Nienhuis - 80%
  4. Vincent - 70%
  5. joop spexgoor - 70%
  6. Henk Damhuis - 70%
  7. Johan ten Pas - 70%
  8. Wilfried - 30%
  9. Ruben Hilhorst - 20%

Deel dit bericht