Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

Zaalvoetbal: Scheidsrechter zijn is leuk.

Vele van u die op zaterdag of zondag hun wedstrijd op het veld fluiten voor de KNVB of mogelijk zelfs op verzoek van de vereniging waarvan zij deel van uit maken, zullen bij een dergelijk opschrift instemmend knikken.

Natuurlijk is dat leuk. Van medio augustus tot aan de winterstop half december zien wij u graag op de velden uw ding doen. Met veel plezier. Maar ook het fluiten in de zaal is leuk.

Het voordeel daarvan is, dat het de wedstrijden die buiten op het veld worden gespeeld, nooit met speeltijden van de zaal in de weg zitten. Het zijn bijna altijd de avonden (die u zelf kunt aangeven) dat er wedstrijden worden gespeeld. In onze regio is dat veel op de maandag-, woensdag- en vrijdagavonden. Het zaalvoetbal kent ook geen winterstop. Die verplichte “rustperiode” van een week of zes is er daar niet bij.

Nu heeft het zaalvoetbal wel enige aanwas van scheidsrechters nodig. Mocht u als veldscheidsrechter uw arbitrale ervaring te gelde willen malen, dan kunt u na een aanvullende praktische scholing van 6 weken ook daar de fluit ter hand nemen. Zodra er in de regio van Winterswijk tot Zwolle centrum er tenminste 8 kandidaten zijn die deze uitdaging willen aangaan, dan gaat deze cursus snel van start.

Het zaalvoetbal heeft u ook nodig !

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de COVS Winterswijk e.o. bij Jan Elferink. Hij verzamelt alle aanmeldingen en maakt nadere afspraken met de Technische Staf (TS) van de KNVB over de snelheid waarmee wij ons in de Achterhoek voor het zaalvoetbal van onze beste kant laten zien.

Met vriendelijke groet,

Rob de Visser, lid TS arbitrage zaalvoetbal district Noord/Oost.

Deel dit bericht