Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

Viering 70-jaar SWO geslaagd!

Op zaterdag 11 juli 2020 werd op het complex van A.S.V. in Eibergen ons 70 jarig bestaan gevierd. Zo’n kleine 70 personen hadden van de uitnodiging gebruik gemaakt en waren aanwezig. Wat mij persoonlijk opviel dat veel oude leden die ik in jaren niet had gezien aanwezig waren. Een teken dat onze vereniging bij jong en oud nog binding heeft. Vooral in deze moeilijke  tijd. Van niets geld nu de slogan, “laat ons naar elkaar omkijken.”. Bestuur en organisatie had er alles aan gedaan om iedereen veilig op 1.5 meter te kunnen ontvangen. Deze werd dan ook goed werd nageleefd

Onze voorzitter Nando Smid heette iedereen. van harte welkom. Ook een afvaardiging van A.S.V. Hij hoopte op een fijne middag. Daarna nam Joop Spexgoor namens de organisatie het woord. Hij ging nader in op wat er die middag ging gebeuren. De aanwezigen werden door Joop in groepen verdeeld en mochten dan meedoen aan 5 spelletjes. Nadat de koffie/thee met een heerlijk plakje cake was genuttigd kon het spel beginnen. Ze hadden de mensen die met elkaar een huishouden vormden bij elkaar ingedeeld in een groep. Was gemakkelijker om dan de 1.5 meter afstand te handhaven.

Spelletjes

Het eerste spelletje wat wij als groep mochten doen was  een bal in een korf gooien die op afstand was opgesteld, en dat was best lastig kan ik u vertellen. Iedereen mocht 5 ballen werpen, waarbij ik het geluk had dat het mij lukte er 1 raak te gooien. Was hierbij de enigste van de groep. Daarna moesten wij een kogel die men gebruikt bij het kogelstoten in een emmer gooien op zo’n 20 meter afstand. Bij onze groep waren er twee die aan drie goeie worpen kwamen. Een best goed resultaat.

Het WC-borstel werpen: het bleek voor velen een flinke uitdaging.

Hierna moest men bij het volgende spel 5 kloten proberen zo dicht mogelijk te werpen bij een vlaggetje dat op 15 meter afstand stond. Nadat men had gegooid werd opgemeten hoever de kloten in het totaal van het vlaggetje lagen. Er was onderling nog best wat verschil. Hierna ging men plee borstels werpen in een grote kuip welke op zo’n 20 meter verder was opgesteld. Bij ons thuis zijn de borstels zwaarder. Die waar wij mee gooiden gingen al kanten op, behalve de goede kant.

Geert Lobeek lukte het om 5 hoepels om de speer te werpen.
Lastig

Een enkeling lukte het de borstel in de daar voor bestemde kuip te werpen. Toen gingen wij naar het laatste spelletje. Ik dacht in eerste instantie dat wij moesten gaan hoela-hoepen. Maar dat was niet het geval. Je moest van een bepaalde afstand de hoepel om een paal werpen die daar was opgesteld. Je mocht 5 keer werpen. Ook dat viel de meesten van ons vies tegen. Hadden misschien beter kunnen hoela-hoepen.

Daarna kon iedereen weer een drankje halen en gezellig bij elkaar zitten. Heel wat herinneringen van vroeger, “jao wao kunt olde leu het beste aover praoten”, werden opgehaald. Ook de BBQ werd geopend, die bemand werd door een vader en zoon uit Vragender. Zij zorgden voor een lekker gebakken stuk vlees. Ook waren er heerlijke salades. Intussen werden enkele personen voor het voetlicht gehaald. Bryan van Leeuwen dankte de trainers Roy en Dick en ook Aly die zorgt voor een natje op de donderdagavond. Zij kregen een attentie overhandigd.

Gerard & Annie Schurink

Door Bryan werden Annie en Gerard Schurink naar voren geroepen. Het corona aldus Bryan heeft hard toegeslagen. Ook Annie Schurink werd ernstig getroffen en belande in het ziekenhuis op de IC. Inmiddels gaat het gelukkig gaat het weer redelijk goed met haar, door de trainingsgroep werd geld ingezameld en daarnaast kreeg ze ook nog een bos bloemen. Jan Elferink droeg nog een gedicht hierover voor; heel indrukwekkend!! Door het bestuur werd Gerard Schurink voorgedragen als lid van verdienste. Dit gebeurde natuurlijk ook met instemming van de leden, dus werd Gerard benoemd tot lid van verdienste van onze Scheidsrechtersvereniging Winterswijk eo. Dit voor het vele werk dat je al zeker 30 jaar doet in de voetbalcommissie en ook je bijdrage in het bestuur. Hij kreeg een prachtig schild en voor Annie waren er bloemen. 

Gerrit Dekker & Mientje Groothedde

Daarna werd Gerrit Dekker met zijn Mientje voor het voetlicht gehaald. Gerrit en Mientje zo vertelde de voorzitter hebben besloten om eind augustus in het huwelijksbootje te stappen. Maar daarvoor staan jullie niet hier. Het bestuur, met instemming van de leden, heeft besloten om ook jou te benoemen als lid van verdienste. Jij bent al jaren 2e secretaris in ons bestuur. Maakt altijd de notulen van de bestuursvergadering. Jij hebt daarvoor een laptop aangeschaft. Maar het moet niet te snel gaan voor Gerrit. Hij kan het dan niet volgen en maakt dan schrijffouten. Voor jou inzet willen wij jou belonen. Vandaar die benoeming tot lid van verdienste van onze vereniging; de SWO. Ook voor Mientje was er een prachtige bos bloemen.

Daarna kreeg Joop Spexgoor nog weer het woord. Hij maakte de uitslag bekend van de spelletjes. Een hoofdprijs was er niet aldus Joop. “Het was meer onder het motto, deelnemen is belangrijker dan winnen”.  Ik had waarschijnlijk meer geluk gehad in mijn groep dan de anderen en was eerste. Wat wel op viel is dat de ouderen beter zijn in het spelletjes spelen als de jongeren. Die zijn mijn inziens te druk met appen en wat al niet meer.

Klik op de foto voor het gehele album.

Aan het einde van de middag dankte Jan Elferink de heren uit Vragender die de barbecue hadden verzorgd met een heerlijke vleesschotel. Ook Johan Eggink werd met een vleesschotel bedankt voor het vele papier wat hij schenkt aan de vereniging om op af te kunnen drukken. Hierna bleef men nog gezellig bijeen. En ik denk dat diegenen die vanuit Winterswijk waren gekomen nadat zij Gerard in Zwolle hadden afgeleverd waarschijnlijk de zon nog op hebben zien gaan. Maar ja, gezelligheid kent geen tijd.

Willie Dorsthorst.  

Deel dit bericht