Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

Trainingen weer hervat bij ASV!

Op donderdagavond 28 Mei 2020 werd de training weer hervat op het complex van de atletiekvereniging A.S.V. in Eibergen. Uw vliegende verslaggever meende ook dit keer weer, dat hiervan een verslag van moest worden gemaakt voor het clubblad en de website.

Door het coronavirus mocht deze training weer plaats vinden onder toch wel strenge voorwaarden. Veertien dagen er voor had trainingsgroep al proef gedraaid bij het oude zwembad in Neede en dat was erg goed bevallen. Het kan zich voordoen dat er in de toekomst vaker alternatief op een andere locatie wordt getraind. Sinds deze week konden wij weer bij A.S.V. terecht, maar dit was wel onder bepaalde voorwaarden. Vooral de 1.50 meter afstand moet als gouden regel worden gehanteerd. Ik kwam eerst voorbij de loopgroep van FC Eibergen, zij stonden in afwachting van hun training op de parkeerplaats van FC Eibergen. Wat mij opviel was dat de heren onderling lang niet allemaal op 1.50 meter stonden.

Toen ik op het complex aankwam viel mij op dat onze Aly er niet was. Normaal staat ze in de kantine ons op te wachten en wordt je aanwezigheid op prijs gesteld door haar. Maar de kantine zat dicht, haar welkom heb ik wel gemist. Zij en ook haar man Dick zijn personen, waar wij als vereniging altijd van op aan kunnen. Ik weet dat dit als normaal wordt beschouwd. Toch denk ik, dat hier te weinig bij wordt stil gestaan. Motto van het corona is ook hier van toepassing “wij moeten meer naar elkaar omkijken”.

Training

Aangezien het niet mogelijk is om met twee personen in een auto te reizen, als je niet een huishouding vormt. Dus kwam iedereen met eigen vervoer. Wat mij ook op viel dat iemand met een zware tas torsend kwam trainen. Ik heb niet gekeken wat er in die tas zat, want ik ben tenslotte geen BOA en aan dopingcontrole doe ik ook niet.

De heren hielden zich netjes aan de 1,50 meter. Zo’n elf personen waren aanwezig. Joop Spexgoor had zich afgemeld, hij was die dag jarig. Trainer Roy had een pittige training in het warme weer op de planning met ook de wekelijkse buikspieroefeningen die aan bod kwamen.

Uw vliegende verslaggever, Willie Dorsthorst.

Deel dit bericht