Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

SWO- Spelregelcompetitie: november

Iedere maand publiceren wij 10 spelregelvragen op onze website. Deze vragen zijn maandelijks onderdeel van de SWO-spelregelcompetitie. Iedere maand (van september t/m juni) zijn er per vraag 10 punten te verdienen. In juli maken we de eindstand op en zal er blijken wie er het hoogste is geëindigd. Met deze competitie/vragen zijn er geen prijzen te verdienen, het is enkel voor de eer. De huidige tussenstand vind je op de op de pagina met de stand: klik hier.

Kent u alle spelregels uit het hoofd?

1. Een aanvaller schiet de bal naar het doel terwijl er geen verdediger in staat is om in te grijpen. Om een doelpunt te voorkomen betreedt een wisselspeler van de verdedigende partij het speelveld en trapt de bal die vervolgens toch in het doel gaat. Wat beslist de scheidsrechter?
2. Terwijl de bal in het spel is slaat de doelverdediger, in zijn eigen strafschopgebied, een ploeggenoot op gewelddadige wijze. Wat is de beslissing van de scheidsrechter?
3. Een aanvaller scoort een doelpunt en trekt zijn shirt over zijn hoofd om dit te vieren. Echter blijkt na overleg met de assistent-scheidsrechter dat de aanvaller buitenspel stond. Wat beslist de scheidsrechter?
4. Terwijl er een vrije schop genomen mag worden net buiten het strafschopgebied gaat een aanvaller een halve meter achter ‘het muurtje’ staan om het blikveld van de doelverdediger te belemmeren. Wat beslist de scheidsrechter als de bal nu rechtstreeks in het doel wordt geschoten?
5. Terwijl de bal hoog binnen het speelveld is boven de middenlijn, nadat de doelverdediger deze uit zijn handen in het veld heeft gebracht, ziet de scheidsrechter dat een speler geblesseerd is aan zijn hoofd. Hoe moet de scheidsrechter nu het spel hervatten nadat de speler verzorgd is?
6. Een teamofficial die op de bank zit van de dug-out gooit een bidon bewust naar de scheidsrechter toe als deze voorbij loopt. De scheidsrechter ziet de bidon, maar hij weet niet wie deze gegooid heeft. Niemand van de teamofficials zegt dit gedaan te hebben. Wat moet de scheidsrechter nu beslissen?
7. Halverwege de helft van de verdedigende partij lopen een aanvaller en een verdediger achter de bal aan. Als zij in duel gaan om de bal te bemachtigen, komen beide spelers buiten de zijlijn terecht. Daar maakt de verdediger een te late – rake – tackle zonder daarbij het gevaar of de gevolgen voor de tegenstander in ogenschouw te nemen. De bal blijft binnen de lijnen van het speelveld. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
8. Team B mag een hoekschop nemen. De nemer loopt naar de bal en trapt de bal die vervolgens duidelijk beweegt. De bal verlaat echter de kwartcirkel niet. Een medespeler komt vervolgens naar de bal, neemt hem aan en loopt er mee richting doel.  Wat zal de beslissing van de scheidsrechter moeten zijn? here!
9. Een speler van Team A mag een strafschop nemen. De nemer maakt een schijnbeweging bij het trappen van de bal, nadat de aanloop is afgerond. Tegelijkertijd begaat de doelverdediger een overtreding. Hij komt voordat de bal gespeeld is van de doellijn af. Wat zal de scheidsrechter moeten beslissen als de bal gestopt wordt door de doelman?
10. Scheidsrechter kent een indirecte vrije schop toe. Een speler van het team dat de vrije schop mag nemen doet dit heel snel. Een tegenstander die niet op de vereiste afstand liep krijgt de bal tegen zich aan. Hoe dient de scheidsrechter te handelen?
Naam*
Vereniging*
Emailadres*

Inzendingen

  1. Ewoud - 100%
  2. Th. van Trier - 100%
  3. Willie Timmers - 100%
  4. Auke Sikke Broersma - 100%
  5. Nico Opstraat - 90%
  6. Willy Dorsthorst - 90%
  7. Jan Willems - 80%
  8. Marco Frank - 70%
  9. Ruben Hilhorst - 50%
  10. David Stronks - 10%
Deel dit bericht