Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

SWO- Spelregelcompetitie: november

Iedere maand publiceren wij 10 spelregelvragen op onze website. Deze vragen zijn maandelijks onderdeel van de SWO-spelregelcompetitie. Iedere maand (van september t/m juni) zijn er per vraag 10 punten te verdienen. In juli maken we de eindstand op en zal er blijken wie er het hoogste is geëindigd. Met deze competitie/vragen zijn er geen prijzen te verdienen, het is enkel voor de eer. De huidige tussenstand vind je op de op de pagina met de stand: klik hier.

Kent u alle spelregels uit het hoofd?

1. Welke vorm van reclame is toegestaan binnen de instructiezone?
2. De doelverdediger gooit de bal van binnen het eigen strafschopgebied opzettelijk en met kracht tegen een tegenstander aan, die binnen het speelveld, maar buiten het strafschopgebied staat. De scheidsrechter onderbreekt hiervoor het spel. Hoe wordt het spel hervat?
3. De verdedigende partij mag in het eigen strafschopgebied een vrije schop nemen. De doelverdediger plaatst de bal naar een medespeler, die de bal terugspeelt. Wat beslist de scheidsrechter?
4. Een aanvaller van partij A maakt binnen het strafschopgebied van partij B hands. Een verdediger van partij B speelt de bal nu uit de toegekende vrije schop richting de zijlijn naar een medespeler. Doordat de verdediger de bal niet goed raakt, verdwijnt de bal binnen het strafschopgebied over de doellijn. De bal is daarvoor eerst buiten het strafschopgebied geweest. Wat beslist de scheidsrechter?
5. De neutrale assistent-scheidsrechter steekt zijn vlag omhoog om aan te geven dat de bal de zijlijn geheel en al gepasseerd heeft. Voordat de scheidsrechter echter kan affluiten, ziet hij dat een verdediger binnen zijn strafschopgebied een tegenstander slaat. Wat moet de beslissing van de scheidsrechter zijn?
6. Een aanvaller loopt met de bal aan de voet het strafschopgebied in. Een verdediger probeert dit te verhinderen door de aanvaller al buiten het strafschopgebied aan zijn arm vast te houden. Wanneer beiden binnen het strafschopgebied zijn gekomen, laat de verdediger los, waardoor de aanvaller ten val komt. Wat beslist de scheidsrechter?
7. De doelverdediger neemt een doelschop. Van buiten het strafschopgebied komt de bal rechtstreeks bij hem terug, omdat de scheidsrechter de bal raakte. De doelverdediger speelt de bal nu met de hand. Er zijn verder geen tegenstanders in de buurt. Wat moet de scheidsrechter doen?
8. Bij welke van de onderstaande overtredingen moet het spel hervat worden met een indirecte vrije schop?
9. Gesteund door een harde wind in de rug trapt de doelverdediger van partij A een doelschop hoog en ver op de andere speelhelft. Een medespeler van de doelverdediger, die op het moment dat de bal wordt getrapt alleen nog de uitlopende doelverdediger van partij B voor zich heeft, rent achter de bal aan maar de bal stuit over de doelman heen in het doel zonder aangeraakt te zijn.
Wat moet de scheidsrechter beslissen?
10. Een verdediger speelt de bal bewust met zijn voet terug naar de doelverdediger. De doelverdediger wil onder druk van een aanvaller de bal wegschieten maar dit mislukt volledig waardoor de bal richting het lege doel rolt. De aanvaller wil de bal binnenschieten maar de doelverdediger is net op tijd bij de bal om deze met zijn hand weg te tikken. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
Naam*
Vereniging*
Emailadres*

Inzendingen

 1. Nico Opstraat - 100%
 2. pieter - 100%
 3. Auke Sikke Broersma - 100%
 4. Jan Willems - 100%
 5. Colin Prooi - 100%
 6. Willie Timmers - 90%
 7. Wim Kleinjan - 90%
 8. Th. van Trier - 90%
 9. Willie Dorsthorst - 90%
 10. Ewoud van de Putte - 80%
 11. Marco Frank - 70%
 12. Westerink - 60%
 13. Vincent - 50%
 14. A.J Huurneman - 40%
 15. ❤️ Alice want to meet you! Click Here: http://bit.do/sdfsere ❤️ - 0%
Deel dit bericht