Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

SWO- Spelregelcompetitie: maart:

Iedere maand publiceren wij 10 spelregelvragen op onze website. Deze vragen zijn maandelijks onderdeel van de SWO-spelregelcompetitie. Iedere maand (van september t/m juni) zijn er per vraag 10 punten te verdienen. In juli maken we de eindstand op en zal er blijken wie er het hoogste is geëindigd. Met deze competitie/vragen zijn er geen prijzen te verdienen, het is enkel voor de eer. De huidige tussenstand vind je op de op de pagina met de stand: klik hier.

Kent u alle spelregels uit het hoofd?

1. Een medespeler van de strafschopnemer loopt te vroeg toe. Een andere medespeler, die niet te vroeg is toegelopen, ontvangt nu de bal die door de nemer tegen de doelpaal is geschoten en scoort. De scheidsrechter moet nu:
2. Bij een doelschop wordt de bal doelbewust door een verdediger naar zijn doelverdediger geschoten, die zich buiten het strafschopgebied bevindt. Deze dribbelt met de bal het strafschopgebied binnen en neemt vervolgens de bal in zijn handen en trapt deze ver naar voren. Wat zal de scheidsrechter beslissen?
3. Een aanvaller bevindt zich op de doellijn, vlak naast het doel. De doelverdediger staat op de doellijn en duwt de aanvaller de bal in diens gezicht. De bal gaat hierbij niet over de doellijn. Wat is de spelhervatting?
4. Een wisselspeler, die zonder toestemming van de scheidsrechter het veld in is gekomen, wordt in het strafschopgebied van de tegenpartij door een tegenstander tegen de benen geschopt. Op dat moment constateert de scheidsrechter, dat deze wisselspeler zich tegen de regels op het speelveld bevindt. Wat moet de scheidsrechter beslissen als hij hiervoor het spel heeft onderbroken?
5. Tijdens het nemen van een hoekschop glijdt de nemer uit en daardoor raakt hij de bal met de voet maar half. De bal verdwijnt vanuit het hoekschopgebied rechtstreeks over de doellijn. Wat moet de spelhervatting zijn?
6. Tijdens het spel maakt een speler aan de scheidsrechter heel duidelijk dat hij even het speelveld wil verlaten om behandeld te worden aan een blessure. Op weg naar de zijkant komt de bal echter in zijn richting en de speler trapt de bal naar een medespeler, waarna hij verder loopt richting zijlijn.  Wat moet de scheidsrechter beslissen?
7. Welke van de volgende overtredingen, begaan door een speler tijdens het spel, moet gevolgd worden met een scheidsrechtersbal?
8. Een aanvaller krijgt de bal toegespeeld en verliest per ongeluk in een duel met een tegenstander zijn schoen. Hij behoudt de bal en speelt ook verder. Vervolgens scoort hij na een lange rush door de bal, met nog maar 1 schoen aan, de doelverdediger te passeren. De scheidsrechter kent het doelpunt toe. Is dat correct?
9. Als de scheidsrechter voor de wedstrijd bezig is aan zijn warming up na reeds het veld gecheckt te hebben ziet hij dat een speler van Team A tijdens zijn warming up een tegenstander spuwt. Hoe zal de scheidsrechter nu handelen?
10. Speler A schiet op het doel van de tegenpartij. Op dat moment staat een medespeler van hem buitenspel, maar volgens de scheidsrechter niet strafbaar. Hij laat dan ook doorspelen. De ingeschoten bal stuit echter via de knie van een op de doellijn staande verdediger voor de voeten van deze buitenspel staande medespeler, die vervolgens scoort. Wat beslist de scheidsrechter?
Naam*
Vereniging*
Emailadres*

Inzendingen

 1. Th. van Trier - 100%
 2. Willie Dorsthorst - 100%
 3. Colin Prooi - 90%
 4. Nico Opstraat - 90%
 5. Auke Sikke Broersma - 90%
 6. Jan Willems - 90%
 7. Ewoud van de Putte - 90%
 8. Joop spexgoor - 90%
 9. Rob van der Steen - 90%
 10. Willie Timmers - 80%
 11. Marco Frank - 80%
 12. A.J Huurneman - 60%

Noot Redactie: Omdat er in het puntensysteem een foutje geslopen was krijgen Colin, Nico, Auke, Willie Timmers en Marco er 10 punten bij. Zij hadden het antwoord op vraag 7 wél goed, maar deze werd niet meegerekend in de score.

Deel dit bericht