Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

SWO- Spelregelcompetitie: januari

Iedere maand publiceren wij 10 spelregelvragen op onze website. Deze vragen zijn maandelijks onderdeel van de SWO-spelregelcompetitie. Iedere maand (van september t/m juni) zijn er per vraag 10 punten te verdienen. In juli maken we de eindstand op en zal er blijken wie er het hoogste is geëindigd. Met deze competitie/vragen zijn er geen prijzen te verdienen, het is enkel voor de eer. De huidige tussenstand vind je op de op de pagina met de stand: klik hier.

Kent u alle spelregels uit het hoofd?

1. Een aanvaller staat in een strafbare buitenspelpositie op het moment van spelen. Hij beweegt zich echter richting eigen speelhelft en ontvangt de bal als hij zich bevindt op ± 5m van de middenlijn en op zijn eigen speelhelft. Op welke positie zal het spel met een indirecte vrije schop hervat moeten worden?
2. Een aanvaller bevindt zich in een buitenspelpositie, als hij:
3. Een verdediger, die naast zijn eigen doel buiten het speelveld is behandeld voor een blessure, staat naast het doel klaar om in te vallen en ziet dat de bal zijn doel in dreigt te rollen. Zonder toestemming rent hij het veld in en weet met een sliding nog net te voorkomen dat de bal in het doel gaat. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
4. Wedstrijd in de tweede divisie; Tijdens een luchtduel raken zowel een aanvaller als de doelman van de tegenpartij geblesseerd na een botsing. Er is geen overtreding begaan, maar de scheidsrechter fluit af en staat verzorging toe op het speelveld. Hoe moet de scheidsrechter handelen als de verzorging heeft plaatsgevonden?
5. Een speler werpt de bal op onjuiste wijze in, maar, omdat de bal bij een tegenstander terecht komt die binnen het speelveld staat, laat de scheidsrechter doorspelen. Is dit juist?
6. Een speler wisselt buiten het speelveld van schoeisel. Wanneer en waar mag hij, als het spel is onderbroken, het speelveld weer betreden?
7. Eén van de machtsmiddelen van de scheidsrechter is het geven van persoonlijke straffen (waarschuwing en wegzenden). Wanneer begint die bevoegdheid?
8. Er moet een strafschop worden genomen. De strafschopnemer neemt een lange aanloop, stopt halverwege heel even met zijn aanloop en loopt dan weer enkele meters door naar de bal en trapt deze in het doel. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
9. Een assistent-scheidsrechter vlagt omdat er sprake is van strafbaar buitenspel. De scheidsrechter mist dit vlagsignaal maar hij fluit af omdat hij kort hierna een verdediger op de rand van zijn strafschopgebied een tegenstander zag slaan. Hij loopt in de richting van het strafschopgebied, toont de verdediger de rode kaart en hoort dan via de headset dat de assistent-scheidsrechter buitenspel heeft geconstateerd en met de vlag in de lucht staat. Hoe moet de scheidsrechter nu het spel hervatten als hij akkoord gaat met de uitleg van de assistent-scheidsrechter?
10. Op slag van rust wordt er gescoord. De scheidsrechter kent het doelpunt toe en fluit onmiddellijk af voor de rust. In de catacomben wordt de scheidsrechter er door de assistent-scheidsrechter op geattendeerd dat het doelpunt door de aanvaller opzettelijk met de hand is gescoord. Wat moet de scheidsrechter doen als hij het advies van de assistent-scheidsrechter honoreert?
Naam*
Vereniging*
Emailadres*

Inzendingen

 1. Jan Willems - 100%
 2. Colin Prooi - 100%
 3. Auke Sikke Broersma - 100%
 4. Th. van Trier - 100%
 5. Willie Timmers - 100%
 6. Willie Dorsthorst - 100%
 7. Nico opstraat - 90%
 8. Rob van der Steen - 70%
 9. Ewoud van de Putte - 70%
 10. Marco Frank - 60%
 11. David Stronks - 50%
 12. A.J Huurneman - 50%
 13. Ruben Hilhorst - 30%
Deel dit bericht