Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

SWO- Spelregelcompetitie: februari

Iedere maand publiceren wij 10 spelregelvragen op onze website. Deze vragen zijn maandelijks onderdeel van de SWO-spelregelcompetitie. Iedere maand (van september t/m juni) zijn er per vraag 10 punten te verdienen. In juli maken we de eindstand op en zal er blijken wie er het hoogste is geëindigd. Met deze competitie/vragen zijn er geen prijzen te verdienen, het is enkel voor de eer. De huidige tussenstand vind je op de op de pagina met de stand: klik hier.

Kent u alle spelregels uit het hoofd?

1. Tijdens een strafschoppenserie stuit de bal uit een strafschop via de lat vóór de doellijn op de grond en gaat dan alsnog in het doel. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
2. Na een hoekschop komt de bal bij een groep spelers ter hoogte van de strafschopstip, een verdediger slaat nu met zijn hand de bal, maar op datzelfde moment werd deze verdediger in zijn rug geduwd door een aanvaller. De scheidsrechter onderbreekt het spel, maar wat moet hij nu beslissen?
3. Logo’s en Emblemen. Wat staat daar over vermeld in de regels? Welke van deze 4 antwoorden is het juiste?
4. Net buiten het strafschopgebied wordt een aanvaller door een tegenstander bij zijn shirt vastgepakt omdat de aanvaller hem dreigt te passeren. Op de lijn van het strafschopgebied laat de tegenstander de aanvaller weer los, waardoor de aanvaller valt. De scheidsrechter fluit af en moet:
5. De doelverdediger heeft de bal in zijn bezit. Wat hoort in het onderstaand rijtje niet thuis?
6. Een wedstrijd moet worden verlengd met een strafschoppenserie. Wat is er bepaald omtrent de eerste toss?
7. Bij welke van de onderstaande overtredingen moet het spel hervat worden met een indirecte vrije schop?
8. Tijdens een wedstrijd in de winter wil een speler onder zijn korte broek een maillot dragen. Aan welke voorwaarden moet het dragen van een maillot voldoen?
9. Na het scoren van een doelpunt trekt een speler zijn shirt omhoog tot onder de kin. De speler draagt onder het shirt nóg een shirt, identiek aan het shirt dat hij omhoog heeft gedaan, dus inclusief naam en rugnummer. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
10. De scheidsrechter toont een speler een gele kaart wegens het herhaaldelijk overtreden van de spelregels. Handelt de scheidsrechter hier juist wanneer het gaat over een aantal verschillende overtredingen?
Naam*
Vereniging*
Emailadres*

Inzendingen

  1. Auke Sikke Broersma - 100%
  2. Willie Timmers - 100%
  3. Colin Prooi - 100%
  4. Jan Willems - 100%
  5. Nico Opstraat - 90%
  6. Marco Frank - 80%
  7. Th. van Trier - 80%
  8. Ewoud van de Putte - 70%
  9. Willie Dorsthorst - 70%
Deel dit bericht