Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

Verenigingsscheidsrechter worden?! Meld je nu aan!

Door het coronavirus was het lange tijd onduidelijk of en wanneer de cursus tot verenigingsscheidsrechter van start kon gaan. Voor deze cursus, die bij vv Rietmolen gehouden wordt, zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Dus heb je interesse? Meld nu aan via de aanmeldpagina, klik op de foto hieronder.
Verenigingsscheidsrechter (VSR)

Na deze praktijkgerichte verenigingsopleiding scheidsrechter veldvoetbal kun je met voldoende ‘bagage’ aan de slag bij 11 tegen 11-wedstrijden bij jouw club. Tijdens de opleiding oefen je op het veld met leiding geven aan 22 spelers en het toepassen van de spelregels. Begeleiding is cruciaal voor een beginnende scheidsrechter. Mede daarom is het aanstellen van een praktijkbegeleider door de vereniging een belangrijke voorwaarde om deel te nemen aan deze opleiding. De praktijkbegeleider heeft een centrale rol gekregen binnen de opleiding om samen met de docent de cursist optimaal te ontwikkelen.    

Begeleiding is cruciaal voor een beginnende scheidsrechter.

Praktijkbegeleiders: Vanwege deze centrale rol is het aanstellen van praktijkbegeleiders (1 praktijkbegeleider per 3 cursisten) door de vereniging een belangrijke voorwaarde om deel te nemen aan de cursus. De opleiding bestaat uit een cursusdeel (4 bijeenkomsten met praktijk) en een ervaringsdeel (het leiden van wedstrijden binnen de vereniging). 

Tijdens het ervaringsdeel gaat de cursist in de werkelijke context zijn wedstrijden leiden. 

Het doel van het cursusdeel is input te leveren die de cursisten nodig hebben om de wedstrijden die ze gaan leiden zo sportief en zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Onderwerpen als spelregels, samenwerken met assistent-scheidsrechters, de 11 competenties (die in alle scheidsrechtersopleidingen terugkomen), intervisie opdrachten die betrekking hebben op volgen en positiekiezen tijdens het spel en spelhervattingen, disciplinaire straffen vormen de leidraad voor de bijeenkomsten. Daarnaast komt het interpreteren van spelregels en richtlijnen voor de scheidsrechter aan de orde. 

Ervaringsdeel: Tijdens het ervaringsdeel (wedstrijden leiden binnen de eigen vereniging) gaat de cursist in de werkelijke context zijn wedstrijden leiden. Op deze wijze ontwikkelt de cursist al doende de competenties. De individuele begeleiding tijdens het ervaringsdeel geschiedt door een begeleider. Ook kunnen medecursisten een rol spelen bij het geven van feedback. 

  • Duur van de opleiding: 4 bijeenkomsten van 3 uur
  • Minimale leeftijd: 14 jaar
  • Maximaal 18 deelnemers, minimaal 14 deelnemers 
  • Kosten deelname: € 70,00

Wanneer je 13 jaar bent ipv de minimale leeftijd van 14 jaar. Stuur dan een mail met je gegevens (o.a. relatiecode, geboortedatum, naam en mailadres) naar werving@swowinterswijk.nl

Direct aanmelden voor de cursus kan via hier: de link.

Klik op de afbeelding.
Deel dit bericht