Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

Scheidsrechter in beeld: Jan Kremer.

Wie is Jan Kremer?:

Geboren op 28 juli 1960 in het eibergse ziekenhuis dus geboorte plaats Eibergen. Gehuwd al 37 jaar met de zelfde vrouw, samen hebben we 3 kinderen; Sander (31 jaar), Robin (27) en de laatste een dochter Mariëlle (25). Inmiddels ook al 31 jaar werkzaam bij bouwbedrijf Kormelink actief. Eerst als timmerman en later doorgegroeid naar de huidige functie als service en onderhoud uitvoerder.

Maatschappelijke loopbaan? Welke opleidingen heb je gevolgd? 

Ambachtsschool in Eibergen afdeling Timmeren daarna avondschool en opleiding Leermeester.

Heb je ergens gevoetbald; zo ja, waarbij? 

Vanaf mijn 9e jaar ben ik gaan voetballen bij S.S.S.E. Heb daarna nog een aantal jaren deel uitgemaakt van de selectie van S.S.S.E  als doelverdediger. Naar alle tevredenheid en heb nog even in de belangstelling gestaan bij FC Twente met als trainer Epi Drost. Maar ben helaas niet door de selectie gekomen, omdat ik te klein was. Na mijn keeperscarrière ben ik als voetballer verder gegaan in de spits. Naar horen zeggen van de scheidsrechter was ik een vervelend mannetje. Wat ik mij overigens niet kan voorstellen. Dat even terzijde.

Hoelang ben je al scheidsrechter en wanneer wist je dat je scheidsrechter wilde worden? En waarom?

Ben inmiddels al 17 jaar gediplomeerd scheidsrechter. Eerst als verenigingscheidsrechter en nu al 7 jaar KNVB-scheidsrechter. Tja, hoe werd ik scheidsrechter, nou dat is een verhaal op zich. Het gezinsleven kwam in beeld, er kwamen 2 jongens en 1 meisje. De jongens gingen ook bij het voetballen. Op een zaterdag moest vader rijden voor de jongens het ging richting Boekelo . Al daar aangekomen zetten we de auto netjes op het parkeerterrein. De jongens gingen gelijk omkleden en zoals gebruikelijk gingen de ouders een kopje koffie drinken in de kantine. Er  werd wat gepraat over wie de wedstrijd eigenlijk zou fluiten; er was namelijk nog niemand. Even later komt er een grote trekker het terrein op rijden. Een grote vent op klompen stapt van de trekker. Iedereen keek elkaar aan. Gaat hij fluiten? Het oordeel over deze scheidsrechter was snel gemaakt.   Direct reageer ik en zeg als hij gaat fluiten dan kan ik dat ook. En wat schetst onze verbazing, deze man floot de wedstrijd. Of hij het goed of slecht heeft gedaan dat weet ik niet meer. Maar heb wel het woord bij de daad gevoegd en mij een week later op gegeven voor een scheidsrechtersopleiding. Deze werd door onze inmiddels bekende collega Rob de Visser gegeven.

Wil je iets vertellen over jouw loopbaan als scheidsrechter?

Tja, wat zal ik daar van zeggen. Dat ik in 5 jaar tijd 4 keer gepromoveerd ben vind ik voor mij zelf een hele prestatie.

Hoe ga je om met de commentaren rond en op het veld?

Dat hoor ik vaak niet eens moet ik eerlijk zeggen. En als mij wat ter oren komt gaat het het ene oor in en het andere weer uit.

Welke leuke ervaringen heb je mee gemaakt tijdens jouw wedstrijden?

Een beslissingsduel fluiten voor een promotie tussen 2 elftallen op neutraal terrein. Met 2 neutrale assistenten van de KNVB. Met daar bij vuurwerk en veel publiek. Dat was voor mij een hele ervaring.

Had of heb je een voorbeeld als scheidsrechter?

De Italiaanse scheidsrechter Collina vond ik een geweldige scheidsrechter ook qua uitstraling.

En dan de vragen van … 

Levensmotto? Gezond en fit blijven en tevens genieten van iedere dag.

Hobby`s? Motor rijden met mijn Suzuki GSX-S Street extreme 1000 cc. Voetbal kijken voor tv en op de velden.

Ambities? Daar moet ik nog even over nadenken.

Carnaval of wintersport? Dan maar wintersport

Slechte eigenschap? Oei, die heb ik niet

Schouwburg, boek of film? Dan wordt het de film

Avondje stappen of etentje? Etentje

Bier, water of wijntje? Het wordt Grolsch.

Wie zijn jouw voorbeelden? Toen ik zelf keepte was het Piet Schrijvers. Als spits zijnde vond ik van Basten een topper. En nu qua scheidsrechters vind ik Makkalie wel een mooi voorbeeld.

Wat zou je absoluut nog eens willen doen? Een weekend naar de Ierland en daar de weg race bekijken Isle of Man. Dat lijkt mij super gaaf.

Ultieme doelstelling? Oud worden en dan natuurlijk in goede gezondheid.

Tot slot, waar zien wij jou over 10 jaar?  Jee, wat een vraag ! effe denken . Samen met mijn vrouw genieten van ons wel verdiende pensioen

Deel dit bericht