Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

Regiocup jeugd van start

Met ingang van 5 juni gaat Nederland weer een stukje verder open. Dat wil zeggen dat vanaf 5 juni volgens de regels de KNVB weer competitievoetbal kan hervatten, en dat is precies wat er gaat gebeuren.

Zoals al enige tijd rondgaat is de regiocup het vangnet van afgelopen seizoen. Na 4 wedstrijden werd de competitie stil gelegd en later bleek, niet hervat.

Wat is de regiocup?

De regiocup is een initiatief van de KNVB om iedereen, zodra de coronamaatregelen, het weer toelaten weer laten doen wat ze het liefst doen: voetballen. Voor ons als scheidsrechters, club of knvb official, houd dat in dat ook wij weer kunnen doen waar we zoveel van houden: een wedstrijd proberen in zo goed mogelijke banen leiden.

De regio cup is een toernooivorm waarbij clubs uit dezelfde regio met een, enigzins, gelijk niveau het tegen elkaar opnemen. Voor de A-categorie houd het in dat er KNVB officials worden aangesteld, voor de B categorie worden er clubofficials gebruikt.

Wanneer kan ik aanstellingen verwachten?

De KNVB heeft in het mailverkeer richting haar KNVB officials en de wedstrijdsecretarissen gecommuniceerd dat zij het wedstrijdprogramma maandagmiddag wil publiceren via voetbal.nl. De KNVB officials worden relatief snel daarna aangesteld, vermoedelijk zal dit dinsdag zijn.

Zit het seizoen voor de senioren (KNVB) officials erop?

Voor de zondag officials zal het seizoen naar verwachting inderdaad afgelopen zijn, mits je geen wedstrijden bij je eigen club fluit. De zaterdag senioren officials kunnen naar verwachting van de KNVB nog wel een aantal aanstellingen verwachten bij afzeggingen en tekorten bij de jeugdofficials.

Ik ben verhinderd, wat nu?

Het afmelden verloopt niet anders dan dat je gewend was bij de KNVB. Weliswaar heeft de KNVB in de mailwisseling gevraagd wanneer je voor de eerste 2 weekenden niet beschikbaar bent dat gelieve door te geven tot 30-05-2021. Mocht je onverwachts toch niet kunnen kan er gemaild of gebeld worden naar het bondsbureau.
Voor de contact informatie van jou bondsbureau klink dan hier.
Voor de contact informatie met jou weekenddienst klink dan hier.

Wat zijn de speelweekenden?

De wedstrijden worden gespeeld op de volgende data:

  • 5/6 juni
  • 12/13 juni
  • 19/20 juni
  • 26/27 juni.
Deel dit bericht