Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

Paasbingo 2023 zeer geslaagd!

Gelukkig hadden op donderdagavond 6 april 2023 weer een aantal leden gehoor gegeven aan de oproep om te komen deel nemen aan de bingoavond bij ASV. Wat opviel waren de mooi versierde tafels waarop schalen met paasbrood stonden en dat ook niet te vergeten de eieren. Aly en Dick hadden zoals altijd er weer veel tijd ingestoken om er een feestelijke avond van te maken. Aly en Dick bedankt.


Nadat de voorzitter de avond had geopend en iedereen welkom had geheten gaf hij het woord aan Joop die namens de ontspanningscommissie ook iedereen welkom heette en nader inging wat ons deze avond te wachten stond. Er worden acht rondes bingo gespeeld om diverse prijzen. Hij wenste iedereen een fijne avond toe. Was het in het verleden zo dat Wilfried de balletjes draaide, nou deed Gerard Schurink dat. Ook hij droeg, op zijn manier, er toe bij dat het een gezellige avond was. Per ronde was er een staande bingo. Dan om de lijn prijs. Dan een hoofdletter en dan voor de volle kaart. Als er meer waren met bingo dan moesten desbetreffende mensen een kaart trekken. Hoogste nummer won. Na deze uitleg ging iedereen er goed voor zitten.

Maar ja bingo is een spelletje, waarbij ook het nodige geluk om de hoek komt kijken. En dat meestal dezelfde personen winnen, werd ook deze avond al snel duidelijk. En als je dan met twee kaarten tegelijk speelt, is de winstkans natuurlijk nog groter. Mijn buurman Jan was een van de gelukkigen, die het spelletje, of was het geluk, goed wist te beheersen. Heel was prijzen won hij en die gingen die avond mee naar Gelselaar. Won er een rugzak er bij, om ze in te doen, klasse Jan. Ook de trainer en echtgenote, zo zag ik vanaf mijn plaats, pakten de nodige prijzen.

Maar de meeste prijzen werden gewonnen, door onze tweede secretaris. Hij had zowat een vrachtwagen nodig, om ze te vervoeren naar Doetinchem. Dat hij na afloop de commissie uitvoerig bedankte via de app. Vindt ik dan niets meer dan normaal. Drank, vlees en gebak gingen mee naar Doetinchem, waar hij tegenwoordig woont. Ook wonnen ze handschoenen, voor de tuin.  Maar bij hun appartement is geen tuin, dus die zullen ze waarschijnlijk wel ergens anders voor gebruiken. Misschien wel op de fiets.

Onze voorzitter liet intussen zijn bakkunsten zien, heerlijke hapjes vielen ons te deel. Deze werden ons aangeboden in de pauzes, tussen de rondes door, waarbij men bij Aly en Dick aan de bar, een drankje konden halen. Uiteraard tegen inlevering van een consumptiebon. Ja mensen, voor niets gaat nu eenmaal de zon op.


Bij de laatste ronde was de hoofdprijs een grote vleesschotel “van slagerij van Geemen uit Groenlo” en nog andere vleesprijzen. Kijk en op die hoofdprijs. had ik nou mijn zinnen gezet.
Diep geconcentreerd volgde ik de nummers die Gerard draaide. Ik had al snel het gevoel dat het mij zou lukken, “natuurlijk met veel geluk”, om met deze prijs aan de haal te gaan. Kijk mensen er is nu eenmaal een gezegd “het geluk is veur den domme. En ne pokkel veur de kromme”. En zo kon ik dan op een gegeven moment bingo roepen en dan maar hopen dat je geen blunder hebt begaan, door een nummer te missen, of deze niet goed te horen.

Maar gelukkig had ik de vleesschotel te pakken en daar waren wij blij mee. Aan het einde van de avond was er ook een prachtige vleesschaal voor Ben te Nijenhuis. Hij is als zoals dat netjes heet “onbezoldigd trainer”. bij onze groep. Hij werd bedankt door voorzitter Nando. Een vleesschotel die hij echt verdiend. door op fijne wijze op de donderdagavond onze leden te trainen. Aan het einde van deze bingoavond werd een ieder aanwezige fijne paasdagen toegewenst.
Ik zou me schamen dat ik niet de ontspanningscommissie en allen die het mogelijk hebben gemaakt dat deze bingoavond te bedanken voor het gebodene op deze avond. Toen ik met Lucie en Aldert op de parkeerplaats liepen zagen wij de grote winnaar met een tas zeulen. Vol met gewonnen prijzen van de bingo. Ik dacht toen nog, ja mensen verschil moet er zijn. Hierbij denkend aan het gezegde “den duvel drid altied op ne groten hoop”.


Willie Dorsthorst, erevoorzitter.

Deel dit bericht