Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

Kerstbingo wederom goed bezocht!

Op donderdag 15 december mocht de evenementencommissie na twee coronajaren de traditionele kerstbingo weer organiseren. Rond de 30 personen hadden de kou getrotseerd en waren aanwezig in de door Aly en Dick Wagendorp in prachtige kerstsfeer versierde kantine van A.S.V. De commissie had gezorgd voor een sneetje kerstbrood bij de koffie, beide aangeboden door het bestuur, en dit liet men zich wel smaken. Bakker Wim van de commissie had er blijkbaar goed zicht op, want er was zo goed als niks over van het brood.

Na de koffie werd de avond door voorzitter Nando geopend. Deze sprak de wens uit dat iedereen eigenlijk met een prijs naar huis zou kunnen gaan, maar zo werkt dat natuurlijk niet. Joop maakte daarna bekend wat de bordjes gingen kosten en hoe de avond verder zou verlopen. Wilfried had inmiddels al plaats genomen achter het bingo apparaat en was uitermate duidelijk in het opnoemen van de bingonummers. Er zouden in eerste instantie 7 rondes gespeeld worden, maar het werden er 8. Zoals altijd werd begonnen met een staande ronde, gevolgd door de lijnprijs, een letterprijs en natuurlijk de volle bingokaart.

De eerste ronde met kerstverlichting en een bingomolen, die werd gewonnen door Vincent Beunk, waarmee hij binnenkort vanwege zijn pensioen leeftijd tijd genoeg heeft om bingo te spelen met zijn kleinkinderen. Meestal ruilt Vincent zijn kaart met een ander omdat hij geen prijs heeft, maar daar was nu natuurlijk geen reden voor. De tweede ronde was een sportronde met een handdoek, een shirt en een jas. Aan de tafel waar Jos, Bryan, Aldert en Marc zaten, hoopte men dat Marc de handdoek zou winnen om deze te kunnen gebruiken als hij in de gelegenheid is om te trainen. Helaas voor Marc zat dit er niet in. Bij een van de staande rondes won Roy een kerstroos, maar hij was met fiets uit Neede gekomen en de kerstroos kan echt niet tegen vorst. Ik heb hem na afloop niet zien wegfietsen met de kerstroos, dus zal hij deze geruildĀ of weggegeven hebben. T

ussen de rondes door zorgde Nando voor warme hapjes en kon iedereen een drankje nuttigen. Voor het gemak werd met munten gewerkt, waardoor men het achter de balie een stuk gemakkelijker had. Vaak zijn het dezelfde mensen die in de prijzen vallen en dat was dit jaar niet anders. Bij de laatste bingo ging Ruben Hilhorst met een aanhangwagen aan prijzen naar huis en nu was hij wederom een paar keer heel gelukkig met de balletjes. In de eerste vleesronde werd gespeeld om een haantje, een kleine vleesschaal en een kalkoen. Blijkbaar kon slager van Geemen wel aan kalkoenen komen, want volgens de berichten in de krant waren er vanwege de vogelgriep weinig kalkoenen in de aanbieding. De kalkoen bleef in Eibergen, want deze werd gewonnen door Janny, de wederhelft van onze trainer Ben. Ze was er wel mee in haar sas.

Ook Joep Dorsthorst viel dit keer in de prijzen. Er werd nog een gereedschapsronde gespeeld, een ronde met sterke drank en voor de finale ronde werd een extra ronde gespeeld met diverse prijzen. Tussendoor in de pauze werd Ay Wagendorp nog verrast met een vleesschaal voor al haar verdiensten op de donderdagavond in de kantine. Ook trainer Ben te Nijenhuis werd door de penningmeester verrast met een groot vleespakket vanwege het verzorgen van de trainingen op de donderdagavond. Ook hij was uitermate verrast door dit gebaar van de club. Maar wij zijn als vereniging al lang blij dat we iemand voor de groep hebben staan.

Toen was het zover! De finale-ronde met een schaal verse worst, een rollade en een grote vleesschaal zorgde voor veel spanning in de zaal. Het is mij ontgaan wie de schaal met verse worst heeft gewonnen, maar de rollade ging naar Bryan van Leeuwen en de grote vleesschotel naar Dick Wagendorp. Natuurlijk waren er enkelen die geen geluk hadden, maar desondanks genoten hebben van de zeer geslaagde en gezellige kerstbingo. Joop Spexgoor bedankte Wilfried voor het laten rollen van de balletjes en de mensen achter de bar voor de service op deze avond. Hij melde nog dat op 5 januari de nieuwjaarsreceptie gehouden zou worden en dat men vanaf kwart over zeven nog even kon trainen om daarna gezellig te proosten op het nieuwe jaar. De niet gebruikte munten kon men inleveren bij de penningmeester. Degenen die er om wat voor reden dan ook helaas niet bij konden zijn hebben weer een gezellige avond, uitstekend georganiseerd door de commissie van welzijn, gemist.

Een aanwezige op deze avond.

Noot webredactie: Door omstandigheden is het verslag van deze kerstbingo enigszins verlaat, maar willen wij deze u niet onthouden.

Deel dit bericht