Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

Kerstbingo ook dit jaar weer geslaagd!

In een mooi versierde kantine van A.S.V. werd weer de kerstbingo voor het jaar 2023 georganiseerd voor onze leden. Een kleine 30 personen hadden op de uitnodiging gereageerd en waren op deze  bingoavond afgekomen. Wij werden welkom geheten door onze voorzitter, Nando Smid. Hij prees Aly en Dick voor de prachtig versierde kantine. Hij hoopte dat iedereen deze avond met een prijs naar huis zou gaan. Hij was er van overtuigd dat de ontspanningscommissie, de avond, tot tevredenheid van iedereen zou organiseren en wenste dan ook iedereen veel plezier toe.


Ook Joop Spexgoor heette, namens de commissie, iedereen van harte welkom. Er werden deze avond 8 rondes gespeeld. Dit om verschillende prijzen, het gaat mij te ver om deze allemaal op te noemen. Maar wij begonnen iedere ronde met een staande bingo, waar voor de winnaar of winnares, een mooie bloem beschikbaar is gesteld. Daarna is er een lijnprijs, een letterprijs en natuurlijk de hoofdprijs, dat is wanneer je als eerste de kaart vol hebt. De balletjes werden ook deze keer gedraaid door Wilfried, die zich met verve zijn taak vervulde.


En als er meer mensen waren die tegelijkertijd bingo hadden, dan had Joop luciferhoutjes. Wie de langste trok, kreeg dan de prijs. Heel wat keren bracht het houtje de beslissing.
Na twee rondes was er pauze, waar Gerard Schurink met heerlijke warme hapjes rond ging, die waren gebakken door onze meesterbakker Nando Smid. Ja mensen onze voorzitter is van alle markten thuis.

Wat mij op viel dat er fanatiek werd gespeeld. Ook werd de sportiviteit daarbij, niet uit het oog verloren. Als iemand had vergeten een hokje af te dekken, omdat hij of zij een nummer had gemist, dan werd wel gezegd door buurman(vrouw), van dat nummer is al geweest. Maar van scheidsrechters mag je dan ook alleen maar verwachten, dat deze sportiviteit, hoog in hun vaandel hebben staan.

Gelukkig waren deze avond de prijzen mooi verdeeld over de zaal. Dus het was niet, de ene heeft alles en de ander niets. Te beginnen met een bloemetje. Daar waren er heel wat van ingeslagen, sommigen gingen met twee bloemetjes naar huis. Ook om andere prijzen zoals bij een drankronde, een vleesronde, een textielronde en gereedschappenronde  werd gespeeld. Zo zag ik Bryan een kerststol winnen. Aan Aly werd om een mes gevraagd en de kerststol werd meteen opgegeten.

Bij de drankronde won Vincent een fles Jägermeister, weer anderen een fles wijn. Zelfs iemand die zelf geen wijn drinkt, schonk deze aan iemand, die bij het lucifer trekken het kortste houtje had getrokken.  Ja en de kalkoen ging naar Gerrit Dekker, echtgenote Mientje won een karbonade. Zij hebben met kerstmis in ieder geval genoeg vlees te eten. Tussendoor werd door de voorzitter Nando Smid aan Aly en Dick Wagendorp een vleesschaal aangeboden. Dit als blijk van waardering dat zij altijd goed zorgen voor onze leden. Dik verdiend, zij hebben het altijd goed voor elkaar, als gastheer en gastvrouw bij A.S.V. in de kantine.

Bij de laatste ronde ging ik er eens goed voor zitten, dit betrof een vleesronde. Met als hoofdprijs een vleesschotel. Maar ik won niets, maar ik was wel blij dat Jan Elferink deze won. Jan die belangeloos heel veel werk doet voor de vereniging, was in mijn ogen de terechte winnaar. Het was rond half elf dat de bingo was afgelopen. Nadat men elkaar heel fijne feestdagen had toegewenst en een fijne jaarwisseling, ging iedereen tevreden naar huis.
Een smetje op het geheel was wel de opkomst deze avond, die had mijn inziens beter gekund. Desondanks was het een geslaagde avond, waarvoor ik iedereen die hieraan heeft meegewerkt, heel hartelijk wil bedanken. Willie Dorsthorst, erevoorzitter.

Deel dit bericht