Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

‘Het woord van de voorzitter’ (5)

In de (5de) column ‘van de voorzitter’ neemt onze voorzitter Nando Smid ons mee in zijn kijk op onze vereniging, het voetbal én andere maatschappelijke zaken.

Als ik zo om mij heen kijk zie ik dat de vakantieperiode voor velen al is begonnen, lekker er even tussenuit. Voor veel mensen zal dit in eigen land zijn. Maar het voornaamste is dat er even geen werkdruk is; lekker zittend op een terrasje, op de camping of in je eigen tuin. Genietend van een lekker drankje of een etentje en nadenken over wat je gaat doen of praten over wat geweest is.

Zo denk ik aan de tijd dat corona ons in de greep had en ook de komende tijd nog heeft, dat we ons aan de vele regels moeten houden. Gelukkig zijn ze wat verruimd en versoepeld. Mede hierdoor kon onze slotdag van 11 juli met een feestelijk tintje, vanwege het 70-jarig jubileum, toch doorgang vinden. Het werd een geweldige middag/avond, met een grandioze opkomst. Bijna 70 personen, waaronder een afvaardiging van het bestuur van A.S.V., waren aanwezig. Persoonlijk heb ik daar met leden gesproken die ik nog niet eerder had ontmoet.

Mede dankzij de commissie van welzijn, die zich enorm heeft ingezet om deze dag te doen slagen. Joop Spexgoor, die vele kilometers heeft gereden om alles goed en op tijd ter plaatsen te krijgen. Vooral technische bijstand verleende met het opzetten van de tenten en de spelletjes. De spelletjes werden fanatiek door sommigen fanatiek bedreven, maar echte winnaars waren er niet. Meedoen was belangrijker dan winnen. Ook Jan Elferink, die al vele dagen/weken bezig was om alles te regelen aan stoelen, tafels, parasols, via Den Tappen uit Miste. Mooi dat Jan her en der connecties heeft. Ook werd nog een tent geleverd door Harry’s Snackcounter uit Eibergen.

De barbecue van van Geemen, van grote kwaliteit, gebakken door een vader en zoon uit Vragender. Ja, velen hebben zich deze dag ingezet; van jong tot oud. Mooi was ook dat wij twee van onze leden mochten benoemen tot lid van verdienste van onze club; Gerard Schurink en Gerrit Dekker. Beide heren waren uitermate verrast en dat was ook de bedoeling. Ook met afbreken aan het eind van de avond hebben nog een flink aantal mensen geholpen. Waarvoor onze dank. Daarna nog samen een biertje gedronken ter afsluiting.

De Winterswijkers op de fiets hebben nog even Zwolle aangedaan voor een Mummelmäneke en toen huiswaarts. Dank aan iedereen die er voor gezorgd hebben dat deze dag onze vereniging iets heeft gebracht om niet snel te vergeten.

Deel dit bericht