Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

Geslaagde presentatie van KNVB-docent Patrick Voogsgeerd

Op donderdag 21 november was Patrick Voogsgeerd bij de Scheidsrechtersvereniging Winterswijk eo. aanwezig om een presentatie over uitstraling te verzorgen. Patrick, die actief is als KNVB-docent en als scheidsrechter in de Hoofd- en eerste klasse, begon met zijn presentatie om 21.00 uur.

Wat hoort bij de uitstraling van een (goede) scheidsrechter? Iedereen mocht zijn criteria wat er bij uitstraling hoort invullen dmv de smartphone. Warming-up, aankomst op het sportcomplex, binnenkomst bij de bestuurskamer of de kleding. Meerdere dingen werden er genoemd. Statistisch gezien wordt de scheidsrechter beoordeeld binnen 30 seconden na binnenkomst. Maakt hij of zij een zenuwachtige indruk, dan zegt dat al veel over hoe de persoon is.

Daarna werden er drie stellingen voorgedragen waar de aanwezigen mee eens/oneens konden zijn, maar ook de middenweg konden kiezen.

Aan de hand van 3 fragmenten uit de documaintaire ‘de 13de man’ (bekijk de docu op) werden drie scheidsrechters beoordeeld op hun uitstraling. Heeft de S. het overwicht op de spelers, communiceert de scheidsrechter rustig of juist helemaal niet? Het blijkt maar weer dat er diverse persoonlijkheden zijn binnen onze wereld als scheidsrechters.

Deel dit bericht