Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

Geslaagde afsluiting van het seizoen!!

Uw vliegende verslaggever toog samen met Aldert Ottens, Hans Jager én zijn vrouw Lucie naar Eibergen op zaterdagmiddag 10 juli 2021. Wij hadden namelijk gehoor gegeven aan de oproep om aanwezig te zijn bij de slotmiddag. Zo’n dik 50 personen waren aanwezig. Toen wij aankwamen zat de organisatie al uitgeput op de stoel vanwege dat zij vanaf 14.00 uur, al alles hadden opgebouwd. Alleen Aly was druk doende in de kantine om te zorgen dat er voldoende koffie/thee was voor een ieder met daarbij een lekker plaatje cake. Jan Elferink zat zoals een goede penningmeester dat doet, al klaar om het inleggeld voor deze middag te incasseren. Er is een gezegde; het geld moet rollen, anders hadden ze het wel vierkant gemaakt. Joop Spexgoor heette iedereen namens de organisatie welkom. Hij vertelde de aanwezigen hoe de regels voor deze middag waren. Hij benadrukte ook dat iedereen vooral plezier moest hebben bij de spelletjes die er waren bedacht.                                              

De aanwezigen werden in groepen ingedeeld en het spel kon beginnen. Wij moesten bij het eerste spel een bal van een bepaalde afstand in een kliko schoppen. Wij vonden dat de dames in plaats van de bal te schoppen, ook mochten gooien. Zonder dat de VAR tussenbeide kwam, werd ons voorstel aanvaard, door het aanwezige jurylid. Vooral Lucie was hierin bedreven. Zelf had ik de verkeerde schoenen aan en ik speel liever met een Skippybal. Bij het tweede spel mochten wij proberen vijf ringen om een paal te gooien. Gerrit Oonk toonde zich hierin zeer bedreven en gooide ze alle vijf erom heen. Bij het derde spel moest er een bal met een racket naar de overkant geslagen worden via een hindernis. De bal moest en mocht de bak één keer raken, voor sommigen bleek dit erg lastig. Zeker omdat je niet de gehele bak kon zien en niet kon beoordelen hoelang deze was. Ook waren er enkele die snel door hadden wat de bedoeling was.                                

Bij het vierde spel het badminton spelen zag ik heel wat mensen die dat spel uitstekend beheersten. Francis en Bryan, maar ook Kay en Wessel kunnen zo naar de Olympische Spelen in Japan. De klasse straalde ervan af. De bedoeling was om de shuttle zo lang mogelijk in het spel te houden. Dit lukte bij hun zeer goed. Bij het vijfde én laatste spel moest er geprobeerd worden een vijftal kloten naar een balletje worden gegooid op zo’n 10 meter afstand. We kunnen rustig stellen dat zij die wel eens aan klootschieten hadden gedaan dit het beste lukte. Wim had geen hark om de grond te effenen maar deed dat met zijn schoenen, met maat 48 heb je dat snel voor elkaar.

BBQ kon beginnen:

Daarna kon men voordat van de barbecue een aanvang nam bij Wilfried bij inlevering van een consumptiebon een drankje halen. Iets waarvan dankbaar gebruik werd gemaakt. Want het spel had hen dorstig gemaakt. En dan laat een drankje zich wel smaken. Ondertussen kwam vanuit de richting waar de barbecue stond al heerlijke geuren naar ons toe. Want de heren Laurens uit Vragender, die was gestrikt door Joop, en onze voorzitter hadden al een mooi leren schort voor en waren intussen al aan het bakken geslagen. Ook waren er andere heerlijkheden waaronder sauzen om het nog lekkerder te maken. Laurens en Nando zorgden er voor dat iedereen na hartenlust kon eten. Een dankwoord aan hun is hier ook zeker op zijn plaats. Intussen vertelde Joop wie er had gewonnen met de spelletjes. Het bleek groep 3 te zijn. Zij kregen een klein cadeautje aangeboden.

Aan het einde van deze mooie dag werden door Jan Elferink enkele personen in het zonnetje gezet. Aly die een dag eerder was jarig geweest en ook Gerrit Oonk voor zijn echtgenote Elly kregen een mooi boeket bloemen.

Vleesschotels waren er o.a. voor Laurens en Joop. De een voor het bakken en de ander voor het vele werk wat met de organisatie van deze dag te maken had. Tot slot dankte de voorzitter iedereen voor het slagen van deze slotdag maar de commissie van welzijn in het bijzonder. Zij die er om een af andere reden niet waren hebben wat gemist. Ik denk dat ik spreek namens iedereen die wél aanwezig waren. Bestuur en evenementencommissie dank voor het slagen van deze dag.

Willie Dorsthorst, erevoorzitter en uw vliegende verslaggever.

Deel dit bericht