Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

Eindmiddag ondanks het tropische weer geslaagd.

Door onze vereniging werd op zaterdag 18 juni 2022 de eindmiddag georganiseerd op de het terrein van de atletiek vereniging A.S.V. Ondanks de vele afzeggingen, was toch nog een redelijk aantal leden met aanhang afgereisd naar de Bijenkamp, om deze middag mee te maken. Door de organisatie was er alles aan gedaan om het iedereen naar de zin te maken. Ik mag stellen dat dit goed is gelukt. Ondanks dat het warm was, deed iedereen die het nog kon, aan de spelletjes mee en natuurlijk ook aan de barbecue, aan het einde van de middag. Ook was er genoeg te drinken en was er gezorgd voor een ijskar, dit door onze hoofdsponsor, waar gratis ijs kon worden gehaald. Dus wij hadden niets te klagen.
Joop Spexgoor heette iedereen namens de organisatie van harte welkom en na enkele huishoudelijke mededelingen kon de middag beginnen. Wie hebben aldus Joop vijf spelletjes bedacht, waaraan jullie mogen deelnemen.  Ringgooien om verschillende palen heen, dan een aantal pionnen omschieten, tennis , hierbij proberen het tennisballetje een keer op een verhoging te laten stuiteren op weg naar je tegenstander. Dan een zachte bal vanaf een pion proberen zover mogelijk weg te slaan, dit leek meer op de afslag bij golven. Bij de v.v. MEC had men een mooi geschilderd zeil geleend waarin een aantal gaten zaten. Als het  lukt de een zachte bal daar door te schieten kreeg men de punten die bij het betreffende gat stonden. Dit van 2 tot 10. De deelnemers met een goede traptechniek en soms een dosis geluk konden zich daar mooi punten behalen.

De deelnemers waren in groepen van 5 personen per groep ingedeeld door Bryan van Leeuwen. Ik zat in een leuke groep met Erna, Lucie, Bryan, Dick en Gerard  die geweldig hun best deden. Persoonlijk vond ik het bal door de gaten in het zeil schieten het mooiste. Maar als je dan 2 keer de bal door de 10 schiet en ook een keer door de 6, ja dan voelt dit toch wel lekker aan. Je hoeft daar geen techniek voor te hebben maar veel geluk. Al gold voor de meesten, deelnemen is belangrijker dan te winnen. Vaak komt er een stukje geluk bij kijken, Maar de spelletjes werd door iedereen wel gewaardeerd en dat is belangrijk.

Voordat de barbecue begon zat iedereen gezellig bij elkaar onder het genot van een drankje. Wilfried Hoitink zorgde er voor dat niemand wat tekort kwam. Ook voor het ijs was er grote belangstelling. Maar wat wil je, zo koel je lekker af met een ijsje erbij.

Intussen was door de commissie de punten opgeteld van wel team zich het beste had getoond tijdens de spelletjes of het meeste geluk had gehad. Team drie bestaande uit de jongelingen Teun met vriendin Roos, Sven, Stijn, Kay en Kyon bleken de winnaars te zijn van de spelletjes en kregen allen een vaantje overhandigd van Joop Spexgoor. Daarna werden leden naar voren geroepen die zich hadden ingespannen als trainer op de donderdagavond.


Dick, Vincent, Bryan en niet te vergeten Aly werden in het zonnetje gezet en hun werd een vleespakket overhandigd en voor Aly waren er uiteraard bloemen.

Joop Spexgoor die ook een vleespakketje kreeg gaf hem door aan de voorzitter Nando Smid, dit als dank, voor het vele werk dat hij verricht als voorzitter voor de vereniging.
Daarna gingen Nando Smid en Gerard Schurink als meester koks hun kunsten vertonen bij de barbecue. Ik moet zeggen dat alles prima smaakte. Kwam ook door hun vakmanschap.

Het was de voorzitter Nando Smid die de commissie bedankte voor deze middag. Alles was
prima voor elkaar. Een smet op deze middag was, dat de penningmeester niet aanwezig was.
Hij was naar huis geroepen, omdat echtgenote Willemien was gevallen en haar heup had gebroken. Hieraan is zij inmiddels met succes aan geopereerd. De mensen, die er waren bedankt voor jullie komst, organisatie bedankt voor het gebodene. En zij die er niet waren “ja en ik schrijf dat iedere keer weer “ hebben veel gemist.

Willie Dorsthorst, erevoorzitter.

Deel dit bericht