Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

Bowlingavond 2022 bij de Twee Bruggen weer geslaagd.

Omstreeks kwart over zeven werden wij opgehaald door Aldert en begaven wij ons vol goede moed richting ‘de Schoppe’, een van de zalen van deTwee Bruggen gelegen in Miste, voor onze jaarlijkse bowlingavond. Het was er op de parkeerplaats zeer druk. Maar het bleek dat al het volk niet was gekomen voor de bowlingavond, maar voor een bruiloftsfeest, die in een van de andere zalen werd gehouden.

Ruim 30 personen waren aanwezig op de bowlingavond. Francis en Vincent Beunk hadden zich wegens een corona en griepachtige ziekte afgemeld. Na ontvangst kregen wij een kop koffie/thee met wat lekkers aangeboden van de organisatie. Joop Spexgoor heette namens de evenementencommissie iedereen van harte welkom. Aanwezig waren o.a. de trainer Ben te Nijenhuis en echtgenote en ook Remco Hoffman de nieuwe SB man die Johan ten Pas had opgevolgd, was aanwezig.

Jan Elferink had een indeling gemaakt, de vrouwleu zaten alleen in een groep en de rest was zo”n beetje op leeftijd ingedeeld. Jammer dat er geen groep was van 80 jarigen, waardoor ik mij moest trachten staande te houden in een jongere groep. Nadat wij voor het bowlen bestemde schoenen hadden aangedaan, kon de strijd beginnen. Daarbij horen de bekende klaagliederen bij, van de ballen zijn niet goed. De aanloopbaan is te glad en wat al niet meer. Dat ze er zelf schuld aan zijn dat het niet loopt, wordt vaak vergeten. De Olympische gedachte is dan ook vaak ver te zoeken. Toch zag ik nog heel wat strikes op deze avond.

De een gooit de bal met veel inzet, en de ander kijkt naar het resultaat. Door de blik die men werpt op het scorebord is vaak duidelijk hoe het is gegaan. Met de armen en vuisten gebald naar voren en een glimlach op het gezicht, dan is te zien dat het goed ging. Een wegwerpgebaar duidt vaak op een teleurstelling, maar ja mensen ook dat hoort er bij. Een en ander is natuurlijk belangrijk voor de einduitslag. Maar ook werd de inwendige mens niet vergeten. Herhaaldelijk werd rond gegaan met heerlijke hapjes. Een geste die zeer op prijs werd gesteld. Door Hans Jager, Rene Meinen, Erna Smit en Brayen van Leeuwen werden de punten geteld.
 

Ik was persoonlijk niet van plan om laatste te worden en zodoende de poedelprijs te winnen. Gelukkig waren er in mijn groep nog mensen die nog minder presteerden, os minder geluk hadden en die daar mee aan de haal gingen. Tot slot van de avond werden de behaalde punten van iedereen opgeteld en zodoende kwam men tot een uitslag. De winnares bij de dames werd Lies Dorsthorst, groep 1 Bryan van Leeuwen, Marco Frank en Aldert Ottens. Zij ontvingen een mooie vleesschotel als prijs.

De poedelprijzen waren er voor Aly Wagendorp, Ben te Nijenhuis, Raymond Nienhuis en Hans Veneberg. Zij ontvingen een paar karbonades. De puntentellers ontvingen ook nog een pakketje als dank voor hun inzet. Aan het einde bedankte de voorzitter de heer Nando Smit iedereen voor zijn of haar deelname, feliciteerde de genen die hadden gewonnen en bedankte de commissie van welzijn “ja zo noemt Nando deze commissie “, voor de organisatie van deze avond. Aan het slot van deze avond was er voor iedereen een heerlijk warm broodje tot afsluiting. Al met al een mooie en geslaagde avond. Bedankt mensen.
Willie Dorsthorst, erevoorzitter.

Deel dit bericht