Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

Geslaagde bowlingavond

Omstreeks 19.30 uur waren wij in Miste bij de twee Bruggen voor onze jaarlijkse bowlingavond. Een select gezelschap, zo mag je het onderhands wel noemen, waren op het jaarlijkse treffen afgekomen. Zo zag ik ook de nieuwe trainer Harm, die gezien de manier van gooien dit vaker had gedaan. Helaas lieten veel van onze leden op deze avond verstek gaan. Door de organisatie werden wij bij monde van Joop Spexgoor welkom geheten op de avond.


Zij die er wel waren, hebben deze avond genoten van het gooien van bal, richting de kegels, die een eind verder op de baan waren opgesteld. De organisatie had een indeling gemaakt in vier groepen. De dames in een aparte groep en zo hadden zij bij alle leeftijdsgenoten, geprobeerd om deze ook in een groep te zetten. Denk dat dit een goede zet was, gezien het aantal punten, dat in een groep werd gescoord.

Wat nog veel belangrijker was, iedereen had plezier in het spelletje, dat bowling heet. Zag blije gezichten wanneer alle kegels werden omgegooid. Maar daarbij ook gezichten die er vertwijfeld uitzagen, wanneer de bal zijn eigen koers volgde en niet die weg die de werper in gedachten had. Vier personen hielden in de gaten, of het volgens de regels ging en hielden de puntentelling bij. Tussendoor hielden de fanatiekelingen de punten bij, hoe zij er voor stonden volgens hun en lieten dit soms ook luid blijken. Dit heeft niet te maken met fanatisme, maar spanning, dat meestal een gezonde eigenschap van de mens is.

Tussendoor zorgde iemand, van de bediening dat wij niet uit droogden en werd er met hapjes rondgegaan die een ieder goed lieten smaken. Door de schrijver van dit artikel werd een hulpmiddel uitgeprobeerd, dit ook al, omdat hij op toch wel hogere leeftijd begint te raken en dan liever de bal rolt vanaf een stelling, dan dat je die zelf moet gooien. Wat hem opviel, dat je dan de richting van de bal door deze stellage beter kunt sturen, dan met een vrije hand te gooien. Wie weet hoe lang het nog duurt, dat alleen ouderen nog bowlen en dan is dit een goeie uitkomst. Dit gezien de belangstelling van de jeugd, die ook vanavond weer verstek lieten gaan.

Om 22.00 uur was het bowlen afgelopen en werd aan de hand van de punten die in iedere groep persoonlijk was behaald, een ranglijst gemaakt. Wat mij opviel dat er grote verschillen waren tussen de groepen onderling. Bij de dames Erna Smid eerste en was de poedelprijs voor Sinie Veneberg. Bij de oudste groep werd Dick Wagendorp eerste en was de poedelprijs voor Hans Veneberg. In 55+ groep was Gerard Schurink eerste en de poedelprijs voor Joop Spexgoor. Bij de jongste groep was Marco Frank het eerste en voor Raymond Nieuwenhuis was de poedelprijs.


Aan het eind van de avond was de prijsuitreiking. De schrijvers werden door Jan Elferink bedankt voor het bijhouden van de punten. Het waren Carina Meekes, Nando Smid, Aldert Ottens en Bryan van Leeuwen.
Zij ontvingen voor hun bijdrage een karbonade van slagerij van Geemen, onze sponsor uit Groenlo. Zij die de poedelprijs hadden gewonnen ontvingen ook een karbonade en voor hun die in de eigen groep eerste waren geworden was er een vleespakket. Aan het einde van de avond was ter afsluiting nog een broodje met een kroket of een frikandel. Ook een geste die door de aanwezigen op prijs werd gesteld.
Het was zoals al gememoreerd een gezellige avond en ik denk dat ik voor iedereen wanneer ik de ontspanningscommissie dank voor de organisatie van de avond.

Een deelnemer aan deze avond.

Deel dit bericht