Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

4de plaats voor het zaal-voetbalteam!

Om kwart voor negen was de samenkomst bij Avenarius in Ruurlo. Daarna vertrokken de spelers en begeleiding in drie auto’s naar de sporthal van K.H.C. in Kampen waar het Jan Willem van Essen zaalvoetbaltoernooi door de groep Zwolle werd georganiseerd. Coach Gerard kon beschikken over 10 spelers. Dit was ongekend, hij had in het verleden vaak moeten sprokkelen om team bij elkaar te krijgen. De spelers waren Sven Dorsthorst , Wessel ten Damme, Bryan van Leeuwen, Bart Lucassen, Raymond Nienhuis, Dion Nijenhuis, Jesse Nijmeijer, Stijn Pannenkoek Loois, Bastiaan Stein en Onur Tastan. Gerard was de coach, Antoon Papen al sinds jaren supporter. Hij bekeek de heren scheidsrechters met een kritische blik of zij geen fouten maakten. Ook uw verslaggever was natuurlijk van de partij. Hij voorzag het thuisfront via de app. van de wedstrijdverslagen.

Wat natuurlijk opvalt dat er veel jonge scheidsrechters deel nemen aan dit toernooi. De ouderen, “Frank Sanders kon het mooi verwoorden, gaan mee om als kloeken te functioneren. Zij houden aldus Frank een oogje in het zeil”. Ook zie je als ouderen nog wel bekenden van vroeger, zoals Jan Broekhuis, die mij vertelde dat hij nog steeds van onze vereniging het clubblad kreeg toegezonden. Dit stelde hij zeer op prijs.

Wij moesten deze dag in ieder geval drie wedstrijden spelen tegen de teams van Zwolle, Nijverdal en Almelo. De eerste wedstrijd was tegen Zwolle. In het begin kreeg Jesse een heel mooie kans maar hij faalde op het beslissende moment. Onze doelman Raymond hield vervolgens met een paar mooie reddingen ons elftal in de wedstrijd. Vlak voor tijd maakte Zwolle in een gelijkopgaande wedstrijd 0-1 en ondanks de vele kansen en de daar bij horende pech momenten bleef het bij die stand.

De tweede wedstrijd was tegen Nijverdal. Het liep bij de onzen beter. Uit een fraaie assist van Wessel scoorde Sebastiaan fraai 1-0, gelukkig verrichte Raymond vlak hierna een mooie redding. Uit een assist van Jesse scoorde Stijn 2-0. Dat Nijverdal hierna 2-1 maakte verhoogde alleen in de laatste minuut de spanning.

Daarna moest zo hadden de heren onder leiding van onze wiskunde docent Sven uitgerekend dat er moest worden gewonnen van Almelo. De wedstrijd begon met een fraaie redding van Raymond die het team voor een achterstand behoede. De onzen kregen veel hoekschoppen te nemen zonder resultaat. Uit een aanval op middenveld kreeg Onur de bal, hij bereikte met veel inzet de achterlijn waarna hij een assist gaf aan Dion die met het verkeerde been de bal in het doel schoot. Vlak voor het einde kreeg Almelo een vrij schop die na veel heen en weer getrap in het doel achter Raymond verdween. Daarna gingen wij genieten aan een voortreffelijke broodmaal, aangeboden door de groep Zwolle in samenwerking met KHC.

In de kwartfinale moesten wij spelen tegen onze vrienden uit Doetinchem. Eerst maakte Doetinchem door Frank Sanders 0-1, daarna begon het beter te draaien bij ons en uit een assist van Wessel maakte Jesse 1-1. Door een blessure van een speler van Doetinchem werd de wedstrijd gestaakt. Via deze weg wensen wij hem veel beterschap en een spoedig herstel.

Aangezien wij door dit voorval in de halve finale stonden, werd de volgende tegenstander Enschede. Een heel goeie ploeg. Maar de onzen maakten door een assist van Jesse op Wessel de 1-0. Vervolgens maakte Enschede uit een vrije trap 1-1 en even later 2-1. Hierna moesten wij om de derde en vierde plaats tegen Deventer. Zij maakten direct 0-1. Daarna redde Wessel een inzet van hun op de doellijn. Bart maakte met een stiftbal het mooiste doelpunt van het toernooi. Daarna was het met de onzen gebeurd en liep Deventer uit naar 1-2 en 1-3.

En zo behaalden wij de 4e plaats, een felicitatie waard heren. Bart en Willie waren succesvol in de verloting. Wij willen de scheidsrechtersvereniging Zwolle bedanken voor de voortreffelijke organisatie van dit toernooi. Ook ons gehele team bedankt voor jullie inzet. Jullie waren waardige ambassadeurs van onze vereniging.

Willie Dorsthorst, uw versaggever.

RTV Oost:

Afgelopen zaterdag heeft ook RTV Oost een verslag gemaakt van het toernooi met daarbij een videoverslag. Bekijk hem hier.

Deel dit bericht