Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

SWO spelregelcompetitie- Mei

Iedere maand publiceren wij 10 spelregelvragen. Deze maand zijn er per vraag 2 antwoorden goed, per goed antwoord ontvang je 10 punten. Totaal zijn er dus 200 punten te verdienen. In juni zullen wij, voor dit seizoen, de laatste spelregelvragen online publiceren, daarna bekijken wij wat de eindstand is. Na de spelregelvragen van april ziet de top tien er als volgt uit:
1Raymond Nienhuis640
2Marco Frank550
3Willie Dorsthorst 540
4Vincent Beunk 430
5Johan ten Pas 380
6Ruben Hilhorst 320
8Joop Spexgoor270
9Ronald Hulzink 250
9Robert Roemers 240
10Jan Kremer 190

Ken jij alle spelregels uit het hoofd?

1. De assistent-scheidsrechter steekt zijn vlag omhoog om aan te geven dat de bal de zijlijn geheel gepasseerd heeft en roept dit ook door de headset. Voordat de scheidsrechter echter kan affluiten, ziet de scheidsrechter dat een verdediger binnen zijn strafschopgebied een tegenstander slaat. Wat moet de beslissing van de scheidsrechter zijn?
2. Een paar meter voor het doel kopt een verdediger de bal veel te laag weg op het moment dat een aanvaller de bal in het lege doel wil schieten. Wat moet de scheidsrechter beslissen als de bal daardoor over de doellijn naast het doel gaat?
3. Tijdens het spel slaat een speler vanuit het speelveld een assistent-scheidsrechter die op de zijlijn loopt. Hoe zal het spel hervat moeten worden nadat de scheidsrechter het spel heeft onderbroken?
4. Uit een doelschop speelt de doelverdediger de bal rechtstreeks naar een medespeler, die zich buiten het strafschopgebied bevindt. Deze laatste wipt de bal met de voet omhoog en kopt vervolgens de bal naar zijn eigen doelverdediger, die de bal daarna met de hand(en) aanraakt. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
5. Bij een aanval door de tegenpartij stapt een verdediger opzettelijk over de zijlijn, omdat hij denkt, dat je zodoende een aanvaller buitenspel kunt zetten. Nadat de doelman de bal heeft gevangen stapt de verdediger weer het speelveld in.  Wat moet de scheidsrechter nu beslissen?
6. Een speler van de verdedigende partij houdt binnen zijn eigen strafschopgebied, terwijl de bal bij de rechtsbuiten in de omgeving van de hoekvlag binnen het veld in het spel is, een aanvaller vast. De scheidsrechter kent nu:
7. Bij het nemen van een strafschop wordt de doelverdediger in de war gebracht doordat op het moment van schieten van de bal een andere aanvaller plotseling hard schreeuwt. Wat beslist de scheidsrechter, indien de bal in het doel gaat?
8. Een verdediger ontneemt een aanvaller een duidelijke scoringskans door op de schouder van een medespeler te steunen en op deze manier de bal weg te koppen voor de aanvaller, die op dat moment de bal in het verlaten doel wil koppen. Wat dient de scheidsrechter te doen?
9. Terwijl de bal in het spel is, raken een aanvaller en een verdediger aan het vechten in het doel achter de doellijn in de zogenaamde netruimte. De verdediger heeft de eerste klap gegeven. De scheidsrechter fluit af. Wat beslist hij?
10. Een doelverdediger wil de bal uitwerpen maar de gladde bal glijdt uit zijn handen. Een aanvaller komt nu snel toegelopen, maar de doelverdediger ziet echter nog net kans om de bal binnen zijn doelgebied weg te slaan, voordat de aanvaller de bal in het doel kan koppen. Wat zal de scheidsrechter beslissen?Wat moet de scheidsrechter beslissen?
Naam*
Email*

Inzendingen

  1. Colin Prooi – 200 punten
  2. Willie Dorsthorst – 170 punten
  3. Marco Frank – 160 punten
  4. Johan ten Pas- 140 punten
  5. Chris Rijswijk – 130 punten
  6. Ruben Hilhorst – 110 punten
  7. Jesper Frank – 100 punten
  8. Ad Jansen – 70 punten
Deel dit bericht