Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

SWO spelregelcompetitie- Maart

Iedere maand publiceren wij 10 spelregelvragen. Iedere vraag is 10 punten waard, per maand zijn er dus 100 punten te verdienen. Na de spelregelvragen van februari ziet de top tien er als volgt uit:
1Raymond Nienhuis470
2Marco Frank380
3Willie Dorsthorst 380
4Johan ten Pas380
5Vincent  Beunk260
6Ruben Hilhorst250
7Robert Roemers240
8Jan Kremer190
9Ronald Hulzink 190
10Gerrit Dekker 170

Ken jij alle spelregels uit het hoofd?

1. Team B mag een hoekschop nemen. De nemer loopt naar de bal en trapt duidelijk de bal die vervolgens beweegt, de bal verlaat echter de kwartcirkel niet. Een medespeler komt vervolgens naar de bal, neemt hem aan en loopt ermee richting doel. De scheidsrechter fluit af en kent een indirecte vrije schop toe aan de tegenpartij op de plaats waar de bal was, omdat de bal de kwartcirkel niet had verlaten. Is deze beslissing correct?

2. Een speler van team A mag een strafschop nemen. De nemer maakt een schijnbeweging bij het trappen van de bal nadat de aanloop is afgerond. Tegelijkertijd begaat de keeper een overtreding. Hij komt, voordat de bal is gespeeld, van de doellijn. De bal wordt in het doel geschoten. De scheidsrechter laat nu de strafschop overnemen en toont beiden de gele kaart. Is deze beslissing juist?

3. Na rust fluit de scheidsrechter om de tweede helft te laten beginnen. De nemer besluit de bal rechtstreeks op het doel van de tegenpartij te schieten. Op het moment dat de bal boven het strafschopgebied is, ziet de scheidsrechter dat de bal in een leeg doel dreigt te gaan, omdat er geen doelverdediger van die partij op het speelveld staat. De scheidsrechter besluit op het moment dat de bal boven het strafschopgebied hangt af te fluiten en laat vervolgens het spel hervatten met een scheidsrechtersbal op de middenstip, hij geeft de bal terug aan de partij dat als laatste de bal had aangeraakt. Is deze beslissing juist?

4. Tijdens het spel, in de buurt van de achterlijn en ongeveer een meter binnen het speelveld, krijgt een speler een paar andere voetbalschoenen toegeworpen van de trainer van zijn team.  De speler wisselt op die plaats van schoenen, zet de gewisselde schoenen over de zijlijn en speelt weer verder. De scheidsrechter besluit het spel door te laten spelen en controleert bij de eerst volgende spelonderbreking het schoeisel. Is dit een juiste beslissing?

5. Een speler van team B mag een strafschop nemen. De nemer maakt een schijnbeweging bij het trappen van de bal nadat de aanloop is afgerond. Tegelijkertijd begaat de keeper een overtreding. hij komt voordat de bal is gespeeld van de doellijn en stopt de ingeschoten bal. De scheidsrechter laat nu de strafschop overnemen en toont beide spelers de gele kaart. Is deze beslissing juist?

6. Omdat er nog een strafschop moet worden genomen zal de speeltijd van een wedstrijd verlengd moeten worden. De strafschop wordt tegen de doelverdediger aan geschoten en stuit via de doellat vóór de doellijn op de grond en gaat dan over de doellijn het doel in. De scheidsrechter besluit de goal niet toe te kennen omdat de tijd verstreken is. Is deze beslissing juist?

7. Als de aftrap van de tweede speelhelft genomen is, blijkt dat team B met tien spelers is begonnen omdat de elfde speler te laat uit de kleedkamer is gekomen. De scheidsrechter besluit de elfde speler pas toe te laten op het moment dat het spel stilligt. Is deze beslissing juist?

8. Terwijl de bal de zijlijn heeft gepasseerd wil team B, dat de inworp mag nemen, een wisselspeler inbrengen. De gewisselde speler verlaat het speelveld en de wisselspeler loopt direct naar de plaats van de inworp, pakt de bal op die tegen de boarding ligt en gooit de bal vervolgens in. De scheidsrechter staat deze manier van ingooien toe. Is deze beslissing juist?

9. Kort voor de aftrap merkt de scheidsrechter dat er een op het wedstrijdformulier vermelde wisselspeler op het speelveld staat in plaats van een op het wedstrijdformulier vermelde speler, zonder dat dit aan de arbitrage is gemeld. Hij verbied vervolgens de speler mee te doen aan de wedstrijd en besluit dit voorval achteraf te melden bij de KNVB. Is deze beslissing juist?

10. Er staat in de spelregels dat een wedstrijd niet mag worden begonnen of voortgezet indien een partij bestaat uit minder dan zeven spelers. Als tijdens een wedstrijd een speler van een team, dat nog maar 7 spelers op het speelveld heeft staan, met opzet het speelveld verlaat, besluit de scheidsrechter de voordeelregel toe te passen. Nadat de bal het speelveld heeft verlaten besluit de scheidsrechter het spel niet meer te hervatten. Is deze beslissing juist?

Naam*
Email*

Inzendingen

 1. Vincent - 100%
 2. Marco Frank - 90%
 3. Raymond Nienhuis - 90%
 4. Joop Spexgoor - 80%
 5. Willie Dorsthorst - 60%
 6. Martin Dupuis - 60%
 7. K - 60%
 8. Ronald Hulzink - 60%
 9. Ruben Hilhorst - 50%
 10. Richard siebenheller - 50%
 11. Dion - 30%

Deel dit bericht