Pre-loader
Scheidsrechtervereniging Winterswijk e.o.

Spelregelvragen – Januari

Iedere maand publiceren wij 10 spelregelvragen. Iedere vraag is 10 punten waard, per maand zijn er dus 100 punten te verdienen. Na de spelregelvragen van december ziet de top tien er als volgt uit:
 1. Raymond Nienhuis 270 punten
 2. Willie Dorsthorst 210 punten
 3. Marco Frank 210 punten
 4. Johan ten Pas 210 punten
 5. Vincent Beunk 180 punten
 6. Ruben Hilhorst 170 punten
 7. Robert Roemers 150 punten
 8. Gerrit Dekker 120 punten
 9. Aldert Ottens 100 punten
 10. Sytse ter Avest 90 punten

Ken jij alle spelregels uit het hoofd?

1. Een inwerpende speler laat de bal per ongeluk vallen. De scheidsrechter ziet dit. De bal komt bij een tegenstander terecht. Hoe reageert de scheidsrechter?

Deel dit bericht

2. Terwijl de bal in het spel is, maakt een speler zich schuldig aan gewelddadig gedrag tegenover een medespeler binnen het speelveld. De overtredende speler wordt van het speelveld gezonden door het tonen van de rode kaart. De scheidsrechter hervat het spel met een:

Deel dit bericht

3. Een veldspeler neemt een doelschop, struikelt en speelt de bal, voordat deze buiten het strafschopgebied is, opzettelijk met de hand. Wat beslist de scheidsrechter?

Deel dit bericht

4. Tijdens een oponthoud in de wedstrijd, bijvoorbeeld voor het nemen van een doelschop, hoekschop of inworp, loopt de bal leeg. Hoe dient de scheidsrechter nu te handelen?

Deel dit bericht

5. Tijdens het spel heeft een speler toestemming gevraagd en gekregen van de scheidsrechter om het speelveld definitief te verlaten omdat hij geblesseerd is. Lopend naar de zijlijn komt de bal in zijn buurt. Hij trapt de bal naar een medespeler die de bal gelijk net over het doel schiet. Wat zal de scheidsrechter nu beslissen?

Deel dit bericht

6. Op het moment dat een speler binnen het speelveld voorbij komt lopen, gooit een gewisselde speler van de tegenpartij vanaf de bank een bidon naar deze speler. Hoe hervat de scheidsrechter het spel nadat hij dit heeft onderbroken en de gewisselde speler een rode kaart heeft getoond?

Deel dit bericht

7. Mag een inworp geknield worden uitgevoerd?

Deel dit bericht

8. Om ervoor te zorgen dat de afstand van 9,15 meter in acht wordt genomen bij het nemen van een hoekschop, heeft de KNVB verplicht gesteld dat er een lijntje wordt aangebracht buiten het speelveld, loodrecht op de doellijn. Dat lijntje moet aangebracht worden:

Deel dit bericht

9. Bij een 0-0 stand brengt de thuisclub 20 minuten voor tijd een wisselspeler in die bekend staat als een “vrijetrappen-specialist”. Tijdens de wissel zegt de aanvoerder tegen de scheidsrechter dat zij vanaf nu graag bij elke overtreding een vrije schop willen hebben en dat er dus voor zijn team geen voordeel meer toegepast hoeft te worden. Wat beslist de scheidsrechter?

Deel dit bericht

10. Bij een bekerwedstrijd moet de beslissing vallen door het nemen van strafschoppen.  Uit de derde strafschop wordt gescoord en de scheidsrechter kent het doelpunt toe. De doelverdediger is het niet eens met deze beslissing omdat hij van mening is dat de bal de doellijn niet volledig heeft gepasseerd en hij beledigt op grove wijze de scheidsrechter. De scheidsrechter toont hem de rode kaart.Mag de doelverdediger nu worden vervangen door de reservedoelman die nog op de bank zit?

Deel dit bericht
Naam*
Email*

Inzendingen

 1. Raymond Nienhuis - 100%
 2. Johan ten Pas - 90%
 3. Marco Frank - 90%
 4. Willie Dorsthorst - 80%
 5. Vincent - 80%
 6. Jan kremer - 70%
 7. Robert Huiskamp - 60%
 8. Ronals - 50%
 9. Sytse ter Avest - 40%
 10. Rob de Visser - 30%
 11. Ruben Hilhorst - 30%
Deel dit bericht